Eerbetoon aan mijn Salomon Speedcross

SSC-1Onder mijn vorige berichtje staat een commentaar van Jan. Mijn schoenen, de ‘Salomon Speedcross 3’  verdienen een ereplaatsje tussen de medailles en t-shirts. En Jan heeft gelijk. Stond ik op het punt om mijn schoenen ritueel te begraven, (lees in de kliko te mieteren) het berichtje van Jan deed me beseffen dat dit eigenlijk niet kan. En daar voel ik me goed bij. Ik ben gehecht geraakt aan deze schoen. Beetje sentimenteel misschien. Vanmorgen heb ik na de training de ergste modder eraf gespoeld om ze vervolgens eens goed te wassen. Misschien stop ik ze wel even in de wasmachine. Schijnt te kunnen. In ieder geval zet ik ze in de kast, onder mijn finisher shirts.

SSC-2

Wat maakt die schoen nu zo bijzonder? Volgens Salomon:

‘Salomon’s iconic running shoe that brought speed to the trails! light, fast, and featuring a super precise fit, the speedcross 3 can provide the ultimate grip in any conditions.’ 

Een lichte schoen, zo ervaar ik hem wel. Snel? Dat ligt toch niet echt aan de schoen. Super pasvorm, ja dat kan ik beamen. Zoals je kan zien ben ik bepaald niet voorzichtig met mijn Speedcross geweest. Niet stuk te krijgen. Onder barre omstandigheden zoals downhill of modder trek ik de veters iets strakker met het o zo handige vetersysteem van Salomon en hopla.

SSC-2-2

Uiteraard weet ik nog precies waar ik mijn speedcross gekocht heb. Zelfs het winkeltje herinner ik mij nog. In Ruhpolding, de dag voor de start van de Transalpine in 2012. De verkoper had eigenlijk alleen maar Speedcross staan. Volgens hem was dit de beste schoen voor in de Alpen. Nog niet overtuigd startte ik met mijn Salomon XT Wings 3. In het laaggebergte een verkeerde keus, in het hooggebergte prima schoen. De eerste etappes van de TAR waren vaak in het laaggebergte. De eerste dag was glibberen en glijden. De volgende dag heb ik de Speedcross aangetrokken en niet meer uitgedaan.

SSC-2-3En dat kan je letterlijk nemen. Het aantal kms die ik hierop heb gelopen kan ik niet meer achterhalen. Bij 450km ben ik om een of andere reden gestopt met registreren. Wel ben ik even terug gaan kijken naar de wedstrijden die ik hierop gelopen heb en dat is indrukwekkend. Gewoon allemaal! Mijn INOV-8’s gebruik ik op trainingen nog wel maar in wedstrijden blijven ze in de kast. De TAR, Trail by the Sea, La Grimace, Ohm trail, Koning van Spanje, 4-trails, trail de fantomes, Westerwoldetrail, Beartrail, Lochemtrail, Stuwwalloop en ook nog CTS Dorset.  Samen goed voor ruim 600 wedstrijd kms. Als ik moet inschatten heb ik tegen de 1500km op deze schoenen gelopen. Ongelofelijk.

SSC-2-4

Mijn goede voornemen voor 2014 is daarom simpel. Eerst deze schoenen het plekje geven dat ze verdienen en daarna nieuwe bestellen.

Gelukkig uiteinde en een voorspoedig en gezond 2014.

Happy Trails!

 

This entry was posted in Schoenen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *