Suunto Ambit2 navigatie (2)

Met de tip van Frank en het nogmaals nalezen van de handleiding is het dan toch gelukt. Navigeren en tegelijkertijd loggen van de training. Eigenlijk was de oplossing wel heel erg simpel. In feite zet je gewoon allebei aan. Dus:

1) Start de training op de normale manier

2) Houdt de next knop ingedrukt voor opties, kies navigeren en hopla.

Het aantal schermpjes dat je dan tot je beschikking krijgt is opeens verdubbeld.

Nav plus

De hartslagmeter had ik vandaag niet om. Geen hartslag gemeten dus. Verder kan je het navigatieschermpje veranderen door op de view te klikken. Krijg je het bekende 200m schaal plaatje. Ook kan je een aantal individuele schermpjes nog weer aanpassen tijdens de training door op de view button te drukken. Bij de hartslag kan je bijvoorbeeld ook de gemiddelde hartslag en de pieken in beeld brengen. Mwoaahh. Wat mij betreft een beetje teveel van het goede maar beter mee verlegen dan om verlegen. In de toekomst nog maar wat frutselen om de schermpjes te optimaliseren.

HoogteGrootste afwezige wat mij betreft is de hoogtemeter. Die komt niet standaard in beeld. Dat is minder. Zou het? Jawel. Ik druk nogmaals de next knop in, kies uit de opties de hoogte en volia. Volgens mij niet de officiële manier maar oké.

Al met al weer dik tevreden. Navigeren en loggen gaat prima samen. Werkt zelfs mooier dan verwacht. Beetje optimaliseren misschien maar dat beschouw ik als details.

In ieder geval heb ik vandaag de de kerstcalorien weer voor een flink deel verbrand.

This entry was posted in Materiaal, Suunto Ambit2. Bookmark the permalink.

One Response to Suunto Ambit2 navigatie (2)

  1. jacolien says:

    Hai, als je ook de hoogte wilt zien, dan moet je dat even in movescount aanpassen. Per trainingssoort kun je instellen wat je op je schermpjes te zien wilt krijgen (maar dat had je toch al wel uitgevonden?).

    Als jij, als erkend whizzkid, nou eens even uitzoekt wat je aan dat derde, meest mysterieuze, navigatieschermpje hebt, ben ik je dankbaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *