Focus

Elk jaar heb ik wel last van een griepje. Ook dit jaar ontkom ik er niet aan. Als ik zondagochtend mijn oogjes opendoe, doe ik ze weer heel snel dicht. Knallende hoofdpijn, rillerig, keelpijn, slappe benen. Hoeveel excuses heb ik nodig om mij om te draaien en verder te slapen. Om 10 uur sjok ik naar beneden om mezelf op de bank te installeren. Monique vertrekt om half 12 weer voor een buitenlandse reis. De rest van de zondag kom ik niet meer van mijn plek af. Soms heb ik het idee dat ik elk keer in mijn rust periode dit soort klachten krijg. Ik neem wat gas terug en wordt dan ziek.

Overigens is rustperiode een belachelijke term voor de huidige periode van minder trainen. Ja ik loop minder maar wel 2* een 40 km, 2* een 60 km en nog even een trainingsweekend tussendoor in een paar maanden. Kan je nauwelijks spreken van rustig aan doen. En dan tel ik het tempoduurloopje in Westerwolde niet eens mee. Toch voelt het aan als rust. Ik ben sterk op herstel gericht en kan het fysiek ook merken dat dit zo is.

Wat hebben beiden met elkaar te maken zou je zeggen. Welnu alles. In het weekend hak ik de knoop na lang wikken en wegen definitief door. Ik leg de lat een flink stuk hoger en pas mijn programma daar volledig op aan. Ik maak een heleboel keuzes en een heleboel plannen. Ik ga voor langer en hoger. Ik kies voor een 110km trail in (begin) Juli en een 120km trail in (eind) Augustus. Ik maak om dit te kunnen doen een flink aantal keuzes.

Ik kies bijvoorbeeld ervoor om mijn tijd efficiënter in te delen. Zo kies ik ervoor om niet meer op korte afstanden te willen lopen. Met kort bedoel ik dan korter dan een marathon. Waarom? Omdat ik op zo’n dag eigenlijk iets langers had willen trainen. Kost me in beide gevallen een dag. Tuurlijk loop ik ook kortere trainingen maar ook niet anders dan dat. Best wel lastig. Egmond vind ik bijvoorbeeld erg leuk maar valt af als ik de dag ervoor een 60km kan lopen in de Ardennen.

Ook maak ik keuzes voor materiaal. Wil ik mij gaan toeleggen op die lange afstanden op de manier zoals ik dat nu bedenk dan heb ik daar wat ander materiaal bij nodig. Mijn Garmin 310XT gaat derhalve in de verkoop en ik zal mij na lang wikken en wegen op de Suunto Ambit2 gaan richten. Fantastisch stuk gereedschap maar ook erg aan de prijs. Vind ik wel heel leuk.  Ook wil ik wat investeren in kampeermateriaal. Leuk al die trails in de Ardennen en bergen maar de hotelrekeningen stapelen zich op. Ik betrap mij er nog wel eens op dat ik na een wedstrijd toch naar huis rijd omdat ik kosten wil besparen. Bovendien droom ik steeds vaker van dit plaatje.

verm

De eigenaar hiervan zal hem zeker herkennen en ook de bijbehorende trail.

Mijn eerste trail zal dan ook in het teken staan van dit plaatje. Totale rust en afzondering.  Ik wil niet mee met een groepsreis noch wil ik met grote groepen in een huisje oid. Back to basics. Kan ik mij enorm op verheugen. De tweede trail is 180 graden andersom. Ik wil graag deelnemen aan het UTMB circus. Een week lang trailrunning in Chamonix. 5 trailwedstrijden, totale gekte, totaal anders. Ook leuk. Hier wil ik een poging wagen op de TDS. Voorwaarde is dat ik na de juli trail hier nog steeds zin en puf in heb. Een bonustrail dus.

Om dat allemaal te bereiken moeten er ook nog de nodige trainingen gedaan worden. De start van mijn trainingsschema is in januari. Dan komen er ook weer de kracht en heuvel trainingen. Bovendien heb ik een maandelijkse opbouw naar een wedstrijd toe, en je raad het al. Die zijn lang. Momenteel heb een 60km trail in Januari, een 67km trail in februari, een 80km trail in april op het oog. De bouillonnante 55km in mei is dan de rustmaand. whaaa!!, schrijf ik nu echt op dat ik de Boullonnante als rustig traininkje beschouw? In Juni denk ik aan een tweedaagse wedstrijd met de toepasselijke naam ” the Wall” 135km!

Dus wat krijg je als je een dag op de bank hangt en jezelf zielig vind. Dan schrijf je je in voor de eerste trail: ” Numéro de dossier : 008347″ De eerste stap is gezet.

This entry was posted in Trail Verbier de St Bernard, UTMB TDS. Bookmark the permalink.

2 Responses to Focus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *