Alpen

De voorbereidingen zijn klaar. De trainingen zijn afgerond. Het trainen voor de 4 Trails viel mij zwaar. Het oorspronkelijke plan was de 80 km van de Mont Blanc Marathon. Deze heb ik geannuleerd nadat bekend werd dat ik een dubbele afspraak had in mijn agenda. De wedstrijd was afgelopen vrijdag. Ik zou hem oorspronkelijk lopen met Jacolien, Rene en Frans. Uiteindelijk is Jacolien alleen afgereisd. Zij heeft de monstertocht volbracht in 19 uur en 54 minuten. De details heb ik nog niet gehoord maar dat het een barre tocht was is wel duidelijk. Els en Rob die ook die kant opgingen hebben het uiteindelijk niet gered. Rob had nog maar 14km te gaan! Achteraf ben ik erg blij dat ik hier niet aan heb deelgenomen. Ik weet niet of het mij wel gelukt zou zijn.

kmsInmiddels heb ik alweer vele kilometers gelopen.  Ik heb gekozen voor een verstandige opbouw na het gedoe met de kuiten. Elke maand meer kilometers met aan het eind weken van 80km. Te weinig naar mijn zin. Hier kan ik nog flink wat mountainbike kilometers aan toevoegen. Het voorjaar liep ik meerdere marathons en ook een paar serieuze trails van rond de 40km en de nodige hoogtemeters. Alles bij elkaar denk ik voldoende conditie te hebben om de 4 Trails tot een goed einde te brengen. Ik leg mij daarbij wel de verplichting op rustig aan te doen. Gelukkig gaat er een leuke groep Nederlanders die kant op en zal ik een aantal dagen met Julia R. optrekken.

Grootste probleem bij de training was de motivatie. Mijn werk eist mij meer op dan een jaar geleden. Ook de nieuwe baan van Monique en het nieuwe huis vroegen veel energie. Inmiddels is de balans alweer veel beter maar toch.  Het lukte mij niet meer om zondagochtend vroeg op te staan en als eerste in het bos te zijn. In plaats daarvan zocht ik steeds vaker het gezelschap van mijn clupje op de zaterdag. ‘Thanks guys/babes’. Laatste training was afgelopen zaterdag. De ‘ moffendorp-trail’ met als toegift een stukje wild over Rozendaalse veld.

29 juniDe komende periode zal ik meer gaan taperen. Beetje lopen, beetje moutainbiken en dan gaan we de 10 juli weer los. Op deze plek zal ik wederom pogen dagelijks verslag te doen.startnummer 496.

This entry was posted in 4Trails, MTB, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *