Loenermark!

TR-5

37 km en ik tik de Loenermark aan! Na weer een hectische week eindelijk weer tijd om lekker te gaan lopen. Mijn prioriteiten  liggen momenteel niet bij het hardlopen hoewel ik dat wel graag zou willen. Het is zoeken naar de balans en deze week is de balans wat scheef. Geen probleem. Je kan ook van de nood een deugd maken. Doordat mijn agenda nogal vol is kan ik minder trainen en gaat mijn trainingsopbouw langzamer dan ik zou willen. Maar als ik eerlijk ben komt dat wel goed uit. Ik wil te snel.

2013-01-20

Vandaag heb ik de tijd en die neem ik ook. Gisteren met Monique nog eens de plannen voor komende periode doorgesproken bij een lekker dinertje in Restaurant ” Uit de kunst”. Leuke gelegenheid en ook nog op wandelafstand van mijn huis. De komende weken staan er zware wedstrijden op het programma en ik twijfel. De beste manier om aan deze twijfel een eind te maken is door een flinke afstand te lopen en maar zien hoe het gaat.

Tijdens de trail komen alle gedachten langs. Het lopen gaat best redelijk maar de gedachte overheerst ” waar ben je nu mee bezig!” Ik ben conditioneel wel in staat om de 50 km van vrijdag te volbrengen maar tegen welke prijs? Als ik de laatste 15 km moet harken wie wordt er dan gelukkig van? Kortom het besluit valt al als ik halverwege ben. Ook de midwintermarathon pas ik aan met dezelfde gedachten maar een ander motief. Opa wordt 80 jaar en geeft een feestje. Daar kan ik toch niet te laat komen! Dus de marathon wordt een Asselronde met een snel vertrek. Zo de plannen zijn weer bijgesteld en dat voelt goed. Wederom kom ik tot de conclusie dat genieten voorop staat en dat de prestatie bijzaak is. Hoe simpel maar hoe makkelijk vergeet je dat weer.

Het lopen gaat vandaag lekker. Mijn hoofd is leeg, ik geniet van de kou en de sneeuw. Het is −6 als ik vertrek en de wind maakt het nog een stuk kouder maar tijdens het lopen heb ik hier totaal geen last van. Het is genieten geblazen. In het verre noorden pas ik mijn lusje aan. Die beviel me niet. Her resultaat is dat ik nu bij de Loenermark uitkom. De volgende keer ga ik daar maar eens doorheen.  Op het eind kom ik veel lopers tegen en dat vind ik wel gezellig. Met een aantal maak ik een praatje.  Ik heb het weer naar mijn zin.

 

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Loenermark!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *