Het moet maar genoeg zijn.

dinsdag 11 mei, 19,5 km

woensdag 12 mei 15,3 km

donderdag 13 mei, 21, 7 km

vrijdag 14 mei 15, 8 km

Totaal in dit trainingsblok 72,3 km in 4 dagen. Nog 28 km erbij en ik doe de hardloop4daagse als training. Zou dat kunnen? Ik denk het wel. De trainingen gaan me gemakkelijk af. Wat lichte irritatie in gewrichten. Een scheenbeen die wat protestgeluidjes maakt maar dat is het ook wel.

Wat me vooral veel vertrouwen geeft is de manier waarop de trainingen lopen. De eerste km zijn steevast een beetje sloom. Maarja mijn eerste drie km gaan ook altijd bergop. In het middengedeelte wordt mijn lichaam wakker, gaat de diesel aan en vanaf km 10 ongeveer wil ie harder. Goed te zien op het plaatje.

Nu de tijd nog. In de 4 trainingen zitten vrij veel rustpauzes. Rekken, strekken, loopscholing. Ook de ingelaste training op donderdag olv Joop gaat in het begin wat langzaam maar al snel splitst de groep en zijn René en Hans mijn maatjes en gaat het tempo omhoog. Al met al loop ik 72 km in ong 6 uur 25 minuten. Nog niet erg snel. De ronde tijden zitten 60% onder de 5:20 min/km, 20% onder de 5 min/km. Dus volgende week iets meer km en iets harder. Verzachtende omstandigheden? De 72 km gaan voor 90% over trails, onverhard en volgens Garmin zitten er 1484 hoogtemeters in.

Het belangrijkste is dat ik mij nog behoorlijk fit voel. Dat geeft vertrouwen. Nog een week te gaan. Zondag wil ik mijn traditionele duurloop nog doen en dinsdag staat er een fartlek op het programma. En dan moet het maar genoeg zijn.

This entry was posted in Training and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Het moet maar genoeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *