Be more Ultra Tour

26 maart 2010

31,8 km, 3:21, 135 bpm, 400 hm

Vandaag zijn Frans en ik te gast bij de Be More Ultra Tour. Ik had daarover hier al eerder bericht. De missie “3 Lopers- 5 Dagen- 250 Kilometer- 1 Doel”. We voelen ons vereerd om hieraan deel te kunnen nemen. We hebben eigenlijk op geen enkele manier ons maar enigszins voorbereid op deze loop. Frans heeft nog een Marathon in de benen en zelf voel ik de training van gisteren nog goed. Maar in het gezelschap klagen we niet. Een stuk of 6 lopers hebben er al twee etappes van 50 km erop zitten. Waar hebben wij het over. Heb een tijdje met John opgelopen die zich aan het voorbereiden is op de hele Jan Knippenberg Memorial 168 km van Vlaardingen naar Den Helder. Deze loop is volgende week! Er komen nog allerlei spannende loopjes langs zoals de Comrades (Leonie 89 km), UTMB (Martine 166 km), En wil je nog eens weten wat Ultralopen is kijk dan eens op deze site  Op Ciko hebben we het wel eens over kilometervreters, nou ik weet uit eerste hand dat dit zeer relatief is.

Het plan is lekker mee te lopen en bij km 25 aan te zien hoe we ervoor staan. Als we ons fit voelen en goede zin hebben overwegen we de 50 km te lopen. Op de heenreis voel ik mijn benen dus stel me in om “gewoon” de 30k te lopen. Het lopen gaat echter erg soepel. De pauze bij cp1 duurt een kwartier en daar koelen we erg af.  Met stramme benen de volgende 15. Frans geeft aan dat 50 vandaag teveel is. Niet zo verbazingwekkend als je zondag een marathon hebt gelopen.  Het gezelschap werkt aanstekelijk dus de verleiding is groot maar we blijven sterk. We gaan met het busje terug.

We sluiten de week dus leuk af en zullen het BMUT team nog een paar dagen volgen tussen de drukte door.

Op de weg terug realiseer ik mij dat deze week eigenlijk wel pittig was. In de afgelopen 6 dagen 104 km. Bijna de hardloop4daagse. We zijn op de goede weg!

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Be more Ultra Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *