8 Kastelenloop

7 maart 2010, wedstrijd 8 kastelenloop

29,99 km, 2:35:35, 151 bpm, 241 hoogtemeters.

De achtkastelenloop staat al lang op mijn verlanglijstje en deze keer is het dan zover. Met bovenstaand groepje naar Vorden getogen nabij Zutphen om 30 km te lopen. Zij ter voorbereiding op Rotterdam, ik om weer in het ritme te komen. soort herstelloopje. Zonder enige doelstelling anders dan lekker lopen en genieten van het mooie weer en de mooie omgeving. Net boven nul maar met een stralende zon. 

Bij de start hangt een bordje met het bericht dat de 30k korter is nl 29,75k. We spreken af dat die laatste 250 meter ook nog wel op de Garmin komen. In het startgebied kom ik nog wat bekenden tegen. Jan (nog een) die vorige week de Galgenbergmarathon heeft gelopen  en Taco waar ik indertijd nog eens een duel heb uitgevochten bij de BtB.

Na de start een lekker ritme gezocht en uiteraard ging dat veel te snel, dus opnieuw. km’s van 5:15 voelden goed. Na een paar km kijk ik om mij heen en zie Jan V. rennen in een groepje en draai me om voor een foto. Helaas voor Jan is de foto mislukt. (geen hoofd). Moet duidelijk wennen aan dit toestel. Ik besluit bij Jan aan te pikken en wij kletsen de resterende 25km aan een stuk door. Wij krijgen tot 3 keer toe wat mensen die aansluiten en met een paar hebben we een praatje. Rotterdam? Ja, of Enschede. Het stikt hier van de Marathonlopers. Ik voel me een vreemde eend in de bijt als ik de vraag benantwoord met:  “Nee, herstelloopje”. Duidelijk het verkeerde antwoord. Als ik later mijn zin aanpas aan in: “Nee, gelukkig niet” Bevalt dat beter, de mannen gaan wat rechter lopen en kijken mij meewarig aan.

De route is fantastisch, de sfeer gemoedelijk. Het parcour is zo mooi dat we bedenken dat we hier ook wel een paar RDL’s kunnen plannen. Een enkele Vordiaan vindt het maar niks en rijdt hard met de auto langs of kijkt alsof we niet goed snik zijn. Verder niks dan lof. Goed aangegeven. Geweldig vind ik het als de start wordt uitgesteld omdat de trein van 12:17 eerst voorbij moet zijn. Om 12:19 begint de treinbewaker te zwaaien en kunnen we los, het spoor over.

De km’s vliegen voorbij. Het ritme is erg constant op 5:18-5:20 km. We zitten in een goede cadans en we lopen fluitend. Ik heb een camera meegenomen en stop bij elk kasteel. Vastbesloten om er meer dan twee vast te leggen. Het worden er vier. Voor de laatste moet ik nog een stukje terugrennen maar dat had ik er wel voorover.  Onze cadans spreekt atleten aan dus meerdere malen zijn atleten aangehaakt. Helaas voor hen verkeren zij niet in de vorm van Jan  dus alle aanhakers werden gelost. Sorry, maar wij waren bezig met een vast ritme. Op km 12 hebben wij onze territoriumdrift bevredigd dus staat er een langzamere km tussen. Een lastig klinkerpaadje loopt een stuk moeizamer maar gaat niet ten koste van het tempo. Dit gaat goed!

Op km 28 ruikt Jan de stal. Hij wil versnellen. Of is het toch die strakke dame met haar string.  De km’s gaan naar een serieuze sub 5 min/km en wij komen hard naar de Finish. We besluiten dat we samen op de foto gaan maar helaas geen fotograaf. Dan maar een aardige atlete gevraagd die er nog fris bijstond. Bedankt Jan (2:35:37), was gezellig, lekker gelopen.

De groep overtreft zichzelf en de een heeft nog een mooiere tijd gelopen dan de andere. Frans (2:22:54) loopt zowaar een PR, Jan de J. (2:20:12) loopt goed wordt derde dame vóór Gerrie Visser.  René (2:24:01) kent een paar zwaardere laatste km’s maar loopt gewoon goed. Saïd (2:31:15) loopt goed maar krijgt wat last van zijn been en meld dat Rotterdam in gevaar komt. (Ai). Verrassing van de dag is natuurlijk Ursula (Geen uitslag???)  , hoewel verassing. Ursula loopt een “lekkere” 30k zomaar op een zondagmiddag, voor het eerst deze afstand in de benen (PR!), en ze komt fris over de finish. Sneller dan verwacht dus ik was te laat voor de finishfoto omdat ik even een warme jas aan het aantrekken was. Gefeliciteerd met de prestaties!

This entry was posted in Wedstrijd and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *