2017-03-11 Galgenbergmarathon

De voorbereiding gaat allemaal wat gehaast. Geen tas van tevoren ingepakt maar iets vroeger opstaan moet ook kunnen. Gisterenavond nog even op de site gekeken en naar mijn verslagen van eerdere deelnames. Hoe was het ook alweer? Blijk ik deze marathon alweer voor de vijfde keer te lopen. Waarschijnlijk is dit dan de marathon die ik het meest gelopen heb met Rotterdam op de tweede plek. 

Met Renske en Ernst Jan, Matthew en Rinus een leuke ochtend

Ik vind hem dan ook leuk. Bovendien is het een marathon in Maart en redelijk in de buurt (Rhenen). Zo denken er meer over en is het een gezellige reünie. Verandering is dat we de route andersom lopen en dat er wat kleine aanpassingen zijn. 

Plakkaat op de Galgenberg

Het zonnetje doet zijn best, de temperatuur is bij de start 4 graden maar stijgt snel naar een graad of 12. Warm dus. De start is een routine. Als langzame loper start mijn groep als eerste en drie groepen erna. Wel eerst even een groepsfoto. Ach ja. 
Over de route valt niet zo heel veel te vertellen wat ik niet al eerder gemeld heb. Leuk met toch wel pittige klimmetjes. Voor de verandering klimmen we deze keer ook naar de Galgenberg. Ik wist dat het niet zo heel veel voorstelde maar vind het toch wel leuk om die na 5 edities eens te bekijken. Volgens de geschiedschrijving heeft er maar één executie plaatsgevonden, en dan niet eens met een galg. Tsja.

Het lopen gaat relatief makkelijk. De laatste kms zijn pittig maar ook snel voorbij. Het tempo ligt best hoog voor mij maar kan ik toch wel aan.  Voor ik het weet zijn we in de laatste kilometers als Ernst Jan op zijn gezicht valt. We hebben wat tijd nodig om hem op te knappen en raken de groep kwijt. Het maakt allemaal niet uit. 

Conclusie: Tsja een marathon, lekker gelopen, erg gezellig. Belangrijker vind ik dat deze week ruim 75km is gelopen. Dinsdag weer als een jonge hond de Emma pyramide over plus de nodige extra stukjes. Donderdag was ik niet vooruit te branden bij de pyramideloop en sukkelde ik achteraan. Al met al heel tevreden 

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *