Wedstrijd voorbereidingen

training-1Is het alweer drie weken geleden? Tijd gaat erg snel. De eerste week na de TdT ben ik erg lui geweest. Kids midden in de examens, extra aandacht voor familiezaken, achtergestelde klussen. Aandacht voor andere zaken. Het Ciko feest kan ik me niet toe zetten. Jammer want het was erg leuk hoorde ik. Maar soms moet je ook kiezen. De tweede week ga ik weer in training. Korte trainingen. Herstellen. Wederom veel aandacht van de Ciko maatjes. Veel positieve reacties en bezorgdheid over het herstel. Het licht gaat bij de meesten uit als ik mededeel dat na een korte twijfel ik gewoon de Zugspitze ga lopen. Een enkeling maakte mijn twijfel mee en verbaast zich over mijn besluit. Anderen vinden één 100 km al bizar maar twee? Kortom ik heb wat uit te leggen. Zelf moet ik het ook een plekje geven. Zoveel vrienden lopen zoveel bizarre trails dat die 100 km in Grainau volledig in het niet valt. Waar heb je het over? Even trap ik in die valkuil om snel terug te schakelen naar mijn eigen prestaties. Voor mij is dit een fikse uitdaging. Ik wil het klein houden en op mezelf blijven betrekken. Je loopt toch voor jezelf?!

training-2De tweede week lopen de trainingen erg moeizaam. Alle interval, regelmatigheidslopen etc blijken onvervalste heuveltrainingen te zijn. Ik loop meestal aan het elastiek.De derde week pak ik de trainingen weer serieuzer aan. Weer lopend naar de club en serieus meedoen in de coretrainingen. De duurloop van afgelopen zondag was brandhout. Na 15 km was ik wel weer klaar. Vandaag ging beter. Hoewel? Het duurt 25km voordat ik in de gewenste cadans kom. Heuvels die ik in het eerste uur op moest wandelen glijden nu simpel onder de schoenen door. Een stukje MTB pad is altijd leuk als er een MTB voor me zit. Ik krijg hem bijna te pakken. Hij heeft niks in de gaten.

Wederom weer veel wild. Twee biggen in de eerste 10 minuten. Geen beste foto’s.  De biggen steken mijn pad over maar mama varken is nergens te bekennen. De hazelworm is mij te snel af en herten, ach ja.

Ondertussen ben ik mijn tas aan het pakken. Ik word gewezen op wat bijzonder zaken bij de verplichte zaken. Een mitella? steriele handschoenen? Ook mijn eten en drinken moet ik van mijn startnummer voorzien. Eens kijken of die stift ook houdt op mijn krentenbollen. De weersverwachting is het meest spannend. In Zuid Duitsland was het weer niet erg best de afgelopen weken met veel wateroverlast. Volgende week worden nattigheid en kou verwacht. Nachttemperatuur 2 graden!

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *