routeWe doen vandaag wat kalmpjes aan. Vorige training is toch alweer een dag of 10 geleden. De keelontsteking is verteerd tot een lichte irritatie ergens achter in de keel. Het mag geen naam meer hebben.

Het rondje is een van mijn leukste. Via de Posbank richting de Tunnekesweg is een route die, hoe gek het ook klinkt, erg stil is. Ik kom hier nooit volk tegen rond dit uur. Wel weer een hert vlak bij de Posbank. Na de Tunnekesweg over het kerkepad weer terug. Langs de begraafplaats, Emmapyramide, camping Beekhuizen en dan nog wat stevige beklimmingen om bij Landgoed Biljoen het bos te verlaten. De afstand is ongeveer 21km. Precies goed voor vandaag.

Het loopritme ervaar ik nog wat als rommelig. Teveel trainingen vallen nog uit. Trainingen zijn vaak kort. Kortom veel rust. Dat heeft het voordeel dat ik vanmorgen volkomen pijnvrij het rondje volbreng. Geen phpdtjes, geen protesterende spieren. Helemaal niks. Toch voel ik de benen. Met name de enkels. Het zal het gebrek aan belasting zijn. Ook wellicht de nieuwe schoenen. Het witte gaat er snel vanaf. Ik ga ook niet proberen ze schoon te houden.

SSC-001-2Enigste obstakel vormen vandaag de Schotse Hooglanders. Die staan vandaag wel heel erg pontificaal in de looproute. Eerst Papa. Ik kan er net langsschuiven. Veel ruimte is er niet. Hierna komt zijn (?) kroost met mama. Ik kies er vandaag toch maar voor een extra lusje te maken.

SSC-002In gedachten ben ik vandaag bij de loopplannen. Die zijn er weer volop. De planning loopt inmiddels tot april 2016! Het is allemaal nog erg in concept. Nog vele obstakels te overwinnen maar in de zomer gaan we weer de bergen in. Een trektocht van meerdere dagen en een trail. De trektocht ga ik weer met Koen  doen. Nog geen concrete route maar wel iets verder en langer dan de vorige keer. De trail die ik op het oog heb is de L’Echappee Belle. Wederom een prachtige bergwedstrijd. Er zijn meerdere afstanden. Ik ga voor een doel waarvan ik denk dat dit reëel is nl de 85km met 6000D+.

Voorlopig ga ik aan de slag met een zelfgemaakt schema. Ik heb een beetje om mij heen gekeken of ik een ‘personal coach’ kon vinden die me hierbij wat zou helpen maar die heb ik (nog) niet gevonden. De uitdaging is dan om van mijn fouten in het afgelopen jaar te leren en nu beter aan de start te verschijnen. De route is nog lang en vele wedstrijden passeren de revue. Nog weinig keuzes gemaakt. De meeste belangstelling gaat nog uit naar ‘wilde lopen’. Krijtlandpad, Deventer-Arnhem trail, GR57. Mooie daarvan is dat er geen inschrijving is en geen vaste datum.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *