The heat is on!

routeDe voorbereidingen nemen een tweede versnelling. In meerdere opzichten. Al langere tijd wil ik mijn RDL uitbreiden naar wat serieuzere afstanden. Over twee weken staat een uitdaging op de agenda waar ik het nu al warm van krijg. Ben ik al zover? Het uitbreiden heeft geen haast. Ik moet eraan toe zijn. Maar vandaag lijkt nu allemaal weer te kloppen.

Vandaag geeft vertrouwen. Ik was het niet van plan maar vandaag loop ik mijn 51e marathon. Nou ja, ietsje meer, 44km. Soms overkomt het je gewoon.  Doel van de dag was de route van mijn verjaardagsloopje  deels te verkennen. Vooral het stuk Deelerwoud kom ik niet zo vaak. Het grootste stuk is gebaseerd op de Veluwezoomtrail. De aanpassingen die ik maak komen voort uit een andere startplek, nl thuis. De officiële route is 54km, voeg daar de gewijzigde route aan toe en dan kom je op 57-58 km. Het moeten er 50 worden, dus een lusje in het oosten haal ik er vanaf. Volgende keer als ik de kans krijg maar eens de hele route lopen.

Even overweeg ik het stuk Deelerwoud eraf te halen. Maar ja, het is daar wel echt mooi. Zie foto. Bovendien zit er veel meer wild in het Deelerwoud dan op de Veluwezoom. Ik ben er een km of 6-7, en kom er minstens 10 herten tegen. En dat om een uur of 9-10.  Deelerwoud 10 – Veluwezoom 0.

TM-1

Deze week ook nog twee serieuze krachtrainingen. Op maandag in het krachthonk. Op vrijdag dubbele heuveltraining. Ik mis de donderdagtraining en dat compenseer ik vrijdag. 15km heuvels op en neer rennen. Zonder problemen. Van de beoogde herstelweek komt dus niets terecht. Die stel ik twee weken uit.

Ook de andere voorbereidingen nemen een tweede versnelling. Na lang aarzelen, surfen, navragen, informeren. het lezen en kijken van talloze reviews heb ik eindelijk wat serieuze campinguitrusting gekocht. De laatste overnachting in de Ardennen was mij slecht bevallen. Buiten was het 6 graden maar de kou trok nogal uit de grond op. In mijn zomeruitrusting met luchtbed was ik niet of nauwelijks voorbereid. Na een hele koude nacht waarbij ik met thermo’s in bed lag had ik al besloten dat als ik dit vaker ga doen ik mezelf een beetje moet helpen.

TM-2

Dat vaker doen komt snel in beeld. De start van Limburg zwaarste over twee weken  is om 6 uur ‘s-ochtends. Kamperen dus. Ook voor en na de bouillonnante ga in een tentje slapen. Deze zijn allemaal testen voor het eigenlijke werk. Het kamperen en acclimatiseren voor de TSVB en de TDS. Volgens mij is slapen in de buitenlucht ideaal voor een goede nachtrust, mits je over goede spullen beschikt. Tijd voor een investering dus. Een investering die ik vrij snel terugverdien door niet te slapen in (goedkope) hotels.

Dus sinds vandaag ben ik de trotse eigenaar van een Mountain Equipment donzen dekbed, en een slaapmat van exped. Ik test de slaapzak even uit in de kamer. In ‘no time’ heb ik het snikheet in dat ding. Bij 20 graden doet ie het dus. Ook de slaapmat lijkt te bevallen. Ik heb niet de allerdikste gekocht maar een stevige 7 cm, met ingebouwde pomp. Wel de XL versie. 🙂 Alles bij elkaar weegt het setje nog geen 2 kg. Voor de serieuze trekkers natuurlijk veel te zwaar. Voor mij prima.

Zo samenvattend kan je wel stellen dat de voorbereidingen in de tweede versnelling geraken. The heat is on!

This entry was posted in Marathon, Materiaal, Trail, Training. Bookmark the permalink.

One Response to The heat is on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *