De kop is eraf.

Schermafbeelding 2014-01-02 om 23.07.11

De kop is eraf zullen we maar zeggen. De eerste kilometers, inclusief hoogtemeters, zijn gemaakt. De kinderen hebben mij verrast met een iets wat ik al heel erg lang, erg leuk vind. Mijn eerste vliegles. Vandaag sta ik dus niet op de baan, maar op het vliegveld. In een klein vliegtuigje maak ik kennis met de eerste beginselen van het vliegen. Airspeed, groundspeed, altitude, course etc. Al tijdens de eerste klim krijg ik het stuur in handen. Succes! De bochten op het kaartje zijn van mijn hand. De vlucht duurt niet zo heel lang maar lang genoeg. Het is toch erg wennen in zijn kleine kist met windkracht 5.

Voor de gelegenheid heb ik een training ‘ vliegen’ aangemaakt op mijn Suunto. Alle vlieggegevens die ik relevant achtte opgenomen.  Zo kon ik de piloot informeren over de exacte hoogte, stijgsnelheid en koers zonder op de instrumenten te kijken. Geloof dat ik de piloot enigszins jaloers kreeg. Vergeten was ik de tijd als schermpje in te voeren. Had ik kunnen weten. Elke piloot houdt een logboek bij en dan is tijd belangrijk. Maar ok, was ook mijn eerste les.

Opmerkelijk vind ik dat ik 4 meter meer gedaald dan gestegen ben. In een vliegtuig is dat toch wel cruciaal.

Helaas gaat dit voorlopig bij 1 les blijven. Ik heb mij geïnformeerd over de kosten van het behalen van een brevet. Dan hebben we het toch over zo’n € 15.000,- De staatsloterij en de Postcodeloterij heb ik niet gewonnen dit jaar.

Schermafbeelding 2014-01-02 om 23.08.16

 

This entry was posted in Suunto Ambit2. Bookmark the permalink.

One Response to De kop is eraf.

  1. jacolien says:

    Had je ook je hartslagmeter om? En waren de rode stukken (veel bochten) dan inderdaad het (in)spannendst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *