Herstelloop XXL

Vandaag de schoenen weer eens aangetrokken voor een ciko training. Op het schema staat: ‘wissel duurloop: 6′ DL1, 30′ DL2’. Ik heb duidelijk niet goed nagedacht. Ik meende gelezen te hebben een korte duurloop met een DL2 stuk van 30 minuten. Ik schatte de training in op een km of 10. Leek mij prima. Kan ik lopend naar de club. Alles bij elkaar goed voor een km of 18. Mooie hersteltraining.

Schermafbeelding 2013-02-19 om 23.09.24

De training is inderdaad een wisselduurloop. Maar rondje Koningsweg. Een van mijn favoriete rondjes. Goed voor een km of 15. Nu is Dl1, DL2  voor de een iets anders dan voor de ander. Ik denk bij DL1 aan een km of 10 per uur en bij DL2 11 km/hr. Wim ziet dat anders. Dl1 is 11 per uur en Dl2 een 12,5 km per uur. Ingewikkeld verhaal om uit te leggen dat ik aan de bak moest. Stevig aan de bak. Halverwege besluit ik de DL2 te laten voor wat het is. Het is voor mij te hard. In het peloton wordt gemord. Er zijn er meer die het pittig vinden. Wim is onverbiddelijk. Het is niet te hard. Werken zullen we! Het maakt mij niet uit, ik kies mijn eigen tempo en vreemd genoeg is dat niet eens zo heel veel langzamer. Als er heuvels in het parcours zitten loop ik zelfs weer in.

Na 21 km ben ik weer op de club. Ik laat de gratis thee van onze sponsor Run2Day voor wat het is. Als ik daarvoor ga zitten kom ik niet meer thuis. Ik loop door. Het gaat grotendeels naar beneden. Ik kies mijn eigen tempo en zet muziek op mijn oren. Onderweg naar de Velperweg wordt ik helemaal ‘ high’  Ik zweef, en ben even helemaal van de wereld. Wow! In de hoofdstraat kom ik weer met beide benen op de grond. De laatste kms zijn echt wel zwaar. Na 26km ben ik thuis. Dit is de heftigste herstelloop die ik ooit gelopen heb.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Herstelloop XXL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *