Dag 2 Zomermeerdaagse

44,4 km, 5:31 hr, 1100 hm, totaal 75,8 km. Op het programma staat onze derde marathon van de zomermeerdaagse van Willem Muetze. Het genieten staat wederom voorop vandaag met een start op parkeerplaats ” Het hijgende hert” in Veilen. Samen met Frans zitten we om 6 uur weer in de auto en zijn ruim op tijd. Op de weg naar de start hebben we het ook even over het aantal marathons/Ultra’s die we gelopen hebben. Heel actueel want als we aankomen blijkt het Lianne’s 50ste te zijn. Van de organisatie heeft ze een toepasselijk shirt gekregen. Zo komt ook ter sprake dat ??? (sorry naam vergeten) vandaag zijn 279ste Marathon/Ultra loopt. Goeiedag. Het verhaal gaat verder bij de eerste verzorgingspost. Een van de deelnemers is verdwaald en heeft gebeld. Gijs. Blijkbaar een slechte ervaring mee gehad terwijl het toch een ervaren loper is. Het is per slot van rekening zijn 660ste!! Maar er is altijd baas boven baas. Willem loopt op 12-12-2012 zijn 1212ste marathon/ultra, Maar dan moet hij verschrikkelijk zijn best doen….. Om zich in te houden!!! Hij telt op zijn vingers af en concludeert dat hij dan maar halve marathons moet gaan lopen.

Het lopen gaat goed. Enigste puntje is de antibioticum. Ik maak mij (onterecht) zorgen over mijn eten onderweg vanwege wat misselijkheid. Waar wel zorgen over zijn is de vraag of de verzorging op tijd op het volgende punt kan zijn. We lopen eigenlijk een beetje te snel. Dat herhaalt zich bij verzorgingspunt 2. Lopen we nu echt zo hard? We

wandelen wat met Willem mee onderweg en praten een beetje bij.

Op de plek van de derde verzorgingspunt is inderdaad geen camper. Ai. We besluiten even te wachten op de camper maar een groep lopers komt ons achterop. Er is een groot probleem, de camper heeft een lekke band. Snel wordt alles uit de kast getrokken om ons toch van een natje en droogje te voorzien en Willem stapt in de auto om Annemarie te gaan helpen. Hulptroepen worden ingeschakeld voor het volgende punt. Maar helaas, wij zijn te snel. In het dorpje in de buurt kopen we een flesje cola en lopen dan maar door. Bij de Finish zijn we ook te vroeg maar na een kwartiertje is daar toch de camper en komen de gebakken eitjes alsnog op tafel.

De omgeving is weer schitterend. We lopen om het drielandenpunt heen en zijn regelmatig boven op de col en hebben uitzicht op het dal. Ook de geul komen wij tegen en daar lopen we een stukje langs. De ondergrond is behoorlijk rotsig en is een goede test voor mijn schoenen.

Willem & Annemarie. Nogmaals mijn hartelijke dank voor de uitstekende organisatie en verzorging. Wij zijn niets tekort gekomen en hebben genoten van de loopjes. Ik heb de website nu definitief bij de favorieten staan en kom zeker nog eens terug. De mannen en vrouwen die alle 9 dagen hebben volgemaakt en dus 421 km hebben gelopen. Respect!

 

This entry was posted in Marathon, Training, Trans Alpine Run. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *