Zaterdagtraining

De zaterdaggroep is een vaste groep lopers die zin hebben in een lange duurloop. Het initiatief is min of meer spontaan ontstaan een aantal jaar geleden en een beetje buiten het clubgebeuren om. Inmiddels is de training wel als officiele training opgenomen in het programma en neemt Wim de honneurs waar als vaste trainer. Toch is kenmerkend voor deze training de ontspanning die hieromheen hangt. Het hoeft allemaal niet zo strak. Het rekken en strekken gaat heel anders, loopscholing? Nog nooit op zaterdag meegemaakt. Vanaf vandaag probeer ik deze training bij te wonen.

Prompt is vandaag de duurloop ingekort vanwege de 3e kerstdagloop. Het moeten er iets van 15 worden. Mooie gelegenheid om het parcours van de 14 km te verkennen. (Nat!!) We spreken de organisator van het evenement bij aanvang. De gemene bult aan het eind is geblokkeerd vanwege de werkzaamheden aan het viaduct van de A12. Het alternatief spreekt mij niet zo erg aan maar de organisatie gaat dat vandaag even verkennen.

Met Jan spreek ik wat extra km’s af en met een ruime 20k wordt het een leuke training. We treffen zelfs Ursula hardlopend aan en moeten de meiden losrukken. Wim zijn verjaardagsplannen worden uitgebreid doorgenomen. Iedereen is welkom! Op de terugweg gaan we nog even langs bij de gezinsuitbreiding van Wim. Een chiwawa chihuahua van 1,2 kilo. Leuk beestje maar meerennen met de training zit er denk ik niet in. In de tuin misschien.

‘s-middags nog een mislukte poging met mijn zoon te mountainbiken. Bij Kasteel Rozendaal heb ik al een lekke band. Ben maar teruggerend.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Zaterdagtraining

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *