Trailclinic Mud Sweat Trails

Vandaag is het dan zover. Patrick en Marc van mudsweattrails organiseren vandaag een trailclinic. Ik was al een tijdje van plan daar aan deel te nemen en heb nu de gelegenheid maar gegrepen. Overigens waren Frans, René en ….Josje (jawel) ook van de partij.

De trailclinic vindt plaats op het bezoekerscentrum veluwezoom. Wij zijn van de middagsessie en beginnen om 13:00 uur. We maken kennis met elkaar aan de hand van een actiefoto en het is erg amusant om te zien hoe iedereen dat heeft geïnterpreteerd. Al helemaal omdat er ook een flink aantal nog nimmer een trail gelopen heeft en dus moest improviseren. Opvallend is Jorine die trailrunning ziet als een aanvulling op paardrijden! Het niveauverschil is groot. Van beginner tot Transalpine runner.

Het theoretische gedeelte brengt niet zo heel veel nieuws maar dat had ik ook verwacht. Leuk zijn de reacties uit de zaal. Willem uit Wolfheze is een zeer ervaren bergloper en heeft leuke toevoegingen. Eén van de leuke zaken van de clinic is de kans om de salomon XT wings uit te proberen. Ik had ze al eens aan mijn voeten gehad maar was niet echt enthousiast. Het beste is natuurlijk gewoon proberen in het veld. En dat kon. Met een maatje 44 (ze vallen klein) kon ik er krap in (breedte niet lengte). Mijn zooltjes pasten eigenlijk net niet. Het lace-lock systeem is erg handig en bevalt goed. Uiteindelijk vallen de schoenen mij reuze mee maar ik vind ze gewoon te smal. De stijve zool loopt beter dan ik dacht.  De volgende schoen wordt geen Salomon.

Na de theorie wordt er natuurlijk ook gelopen. Een rondje van krap 10 km over de posbank. Ik ben toch weer verrast omdat ik op dit deel niet veel kom.

Wat ik erg leuk vind is het contact met lopers uit het hele land en zelfs de gehele wereld. Een van de deelneemsters is Zuid-Afrikaans. Het gesprek gaat al snel over trailrunning in Zuid Afrika dat daar echt een deel van de cultuur is. Ik moet echt de “Atta” trail en de …..Egg-trail” lopen. Ik heb gegoogled maar kon ze niet vinden helaas.  Ook sprak ik met Anita die de Trans Alpine gelopen heeft. En dat zonder ook maar een marathon gelopen te hebben. Ben ik dan te voorzichtig? Leuk om het daar even over te hebben. Laatste woord is dat we dat misschien samen moeten gaan doen want zij wil nog wel een keer. Mmmm… wie weet.

De cirkel is rond als we op de Posbank wat paarden tegenkomen. Hoe is het toch mogelijk. Ik zie die beesten nooit als ik daar ben!

Uiteindelijk leren we veel tijdens de clinic. In ieder geval loop ik te snel naar boven. De kritiek was misschien niet rechtstreeks maar werd wel ontvangen. Leermomentje.

Het laatste agendapunt is sportdrank met vlaai. Rechtstreeks uit Limburg geïmporteerd door Patrick. Tijdens het nuttigen is het onderwerp vanzelfsprekend trailrunning. Ook de Salomon Koning van Spanjetrail komt aan bod. Wordt leuk denk ik. Ook de finish is in stijl maar dat is een verrassing.

Om 17:00 uur gaan we weer op huis aan. Een ervaring rijker en zeker een leuke middag

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Trailclinic Mud Sweat Trails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *