Groep 5

Groep 5, standplaats Valkenhuizen, club CIKO ’66, te Arnhem is een bijzondere groep. Officieel staan zij te boek als recreanten niveau 5. Er zijn 12 loopgroepen bij Ciko van niveau 1 t/m 7. De naam van de groep is Bos & Weg en Baan. Het niveau van de groep is 50-70 minuten kunnen lopen op een tempo van 11 t/m 15 km/hr.  Afstand 18 km.

Wat er niet bijstaat is dat het de gezelligste groep is, de meest fanatieke lopers herbergt en dat het een eer is in deze groep te mogen lopen. Menigeen wil graag aansluiten maar de stap van groep 4 naar 5 is voor velen een onneembare hindernis. Recreant is dan geen kwalificatie maar een geuzennaam.  Lange tijd was de groep een mannenbolwerk maar gelukkig is dat al lang niet meer zo. Zo kennen wij sinds kort ook de recreante (supergeus)van het jaar. Een vrolijke noot binnen de groep. Bovendien is zij de enigste  die uiterst bevallig deze rek oefening beheerst. Ik kan deze foto gerust plaatsen want naast heel hard hardlopen leest zij heel consequent geen weblogs.  Komt nog wel

Naast hardlopen worden steeds meer initiatieven ontplooit. De laatste twee zijn de WK borrel en ook een MTB tocht. De groep is zeer kritisch waar het loopscholing betreft. Helaas hebben twee leden onlangs de trainerscursus met succes afgesloten. Helaas omdat loopscholing een serieus onderdeel van de cursus vormt. Nog erger wordt het als de derde trainer als begeleider hiervan fungeert en funest als de vierde trainer het meest fanatiek is. Gelukkig is trainer 5, jawel wij zijn rijk bedeeld, geen fan hiervan. Wat hij overigens ruimsschoots compenseert met pittige trainingen. De hersteltraining, zomer 2009, van 18 km over alle heuveltjes van de veluwe is een berucht voorbeeld.

Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik vanavond van mezelf weer mag meelopen in de groep. Nou ja meelopen. Het programma biedt rondjes in het bos op TDL en die kan ik makkelijk in RDL achternalopen. Neem ik mijn nieuwe camera mee en wat plaatjes te maken.  Het is warm, benauwd, vochtig in het bos.  Het licht valt tegen en helaas geldt hetzelfde voor de foto’s.  Volgende keer beter. Een paar kunnen hier wel staan. Zo ook deze. Typisch groep 5 na gedane arbeid. Rekken aan het hek.

This entry was posted in Training and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *