Medisch certificaat

MCHet wordt nog een kostbare geschiedenis dat traillopen. Wederom moet ik een medisch certificaat aanleveren bij de wedstrijdorganisatie. Voorwaarde is dat het dit formulier is. De organisatie accepteert geen andere. Tweede eis gaat over de datum van de keuring. Die mag niet ouder dan een jaar zijn. Helaas, mijn laatste keuring dateert van april 2012. De behoefte aan een onderzoek ontbreekt. Nog niet zo lang geleden heb ik ook al een onderzoekje gehad om mee te mogen doen met de fittness van mijn werk. Bovendien kost zo’n keuring ook nog een aardig bedragje. Een deel krijg ik weer terug van de verzekering maar toch.  Nu wil het geval dat mijn werkgever ook beschikt over een sportmedisch centrum en sportarts. Sterker nog, het medisch onderzoek gaat van basic tot topsportonderzoek. Dat laatste is wat overdreven maar met een relatief simpel onderzoekje krijg ik wat ik wil. Bevestiging dat ik nog steeds fit ben, en een stempel op het certificaat. Vanavond het document opgestuurd naar de organisatie. Als die akkoord gaat is de laatste hobbel van de inschrijving genomen.

De sportarts blijkt betrokken. Hij informeert uitgebreid naar mijn passie en evenement en helpt met tips en trucs. Ook stelt hij de hoogtekamers ter beschikking om te trainen. Daar gaan we werk van maken! Overigens constateert hij wel dat ik wat stijf in de spieren ben. Vooral de kuiten. Verder ben ik te dik. ‘ What else!’

This entry was posted in Lichaam, Medisch, sportmedisch onderzoek, UTMB TDS. Bookmark the permalink.

2 Responses to Medisch certificaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *