Rob

Rob-2

We zijn het al lang van plan. Ik ken Rob van de trails en van langer geleden van het forum ‘chatnrun’. Toen deden we nog asfalt. Regelmatig zie ik foto’s opduiken van Rob waarvan ik de locatie herken. Mijn achtertuin! Maar samen lopen is er nog niet van gekomen. Verder zie ik Rob vooral tijdens wedstrijden in de Ardennen. Daarnaast was ooit het plan om net als Rob mee te doen aan de 80km van de Mont Blanc. De afloop is bekend. Kortom hoogste tijd om samen een stukje te lopen. Rob herstelt van de Olne Spa Olne trail (vorige week 69km) en ik taper voor de CTS trail volgende week. Dus het plan is iets tussen de twintig en de dertig. :-).

Rob-1

We lopen ‘mijn rondje’ Althans een korte versie. Beekhuizenbos (klimmen!) Posbank (zand!) Tunnekesweg (Afrika) en via het kerkepad weer terug. Uiteindelijk iets van een km of 20. Exact weet ik het niet. Ik heb geen klokkie meer. Via een reactie op dit weblog is hij binnen een week verkocht.

Dus tussen het trainen door wordt ook nog aan de plannen gewerkt. Officieel rust maar ik kan het toch niet laten om maandag in het krachthonk te zijn. De dinsdagtraining sla ik over en zoals je hier kon lezen heb ik dat gecompenseerd op woensdag (heuvels!). Donderdag gewoon een pittige 4*1500 met voor- (en een beetje) natransport. Ook hier geen idee van de afstand. Iets van 20 of zo.

Van Rob heb ik weer een hele hoop opgestoken. Rob is een liefhebber van de lokale geschiedenis. Ik weet nu alles van de watermolens, zijpendaal etc etc.  Ook weet ik nu naar welke kerk het kerkepad loopt. En dat die kerk vroeger gebouwd was naast een bosrand zodat je nu tegen een blinde muur kijkt vanaf de weg.

Rob-4

Ook bijzonder is mijn kennismaking met HOKA Rapa nui. Een bijzondere (trail)schoen met weer een aparte technologie. De schoen is bol van onderen en licht. Zonder me er nu erg in verdiept te hebben wilde ik deze schoen wel eens proberen. HOKA timmert erg aan de weg momenteel. De schoen loopt apart. Door de bolling lijkt het alsof ik boven de grond zweef in plaats van erop. De vering is duidelijk hoog. Ook het gewicht valt op, erg licht. Ik raak niet overtuigd. Ik denk dat je de schoen moet kopen vanwege de achterliggende filosofie/technologie en dan eraan moet wennen. De behoefte bij mij ontbreekt.

Aan het eind weet Rob mij nog te vertellen dat Rozendaal beschikt over de Ringallee. Dat is op zich geen nieuws. Kom er regelmatig langs. Nieuw is wel dat de Ringallee een ring vormt rond Rozendaal en dat die nog steeds bestaat. Een 32km parcours voor 95% onverhard. Een tweede afspraak is in de maak.

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *