Urbanears

Op de lange duurlopen maar vooral bij het voor en natransport naar het clubhuis luister ik graag naar muziek. Probleem bij het hardlopen is dat bij mij de koptelefoon niet blijft zitten. De ‘oortjes’ zitten goed zolang ik me niet beweeg. Zodra ik ga rennen trillen ze uit mijn oren. Erg irritant.

Maar bij Urbanears hebben ze daar over nagedacht.Urbanears heeft een koptelefoon ontwikkeld die niet uit je oor valt. Runnersworld Arnhem verkoopt deze koptelefoon. Het filmpje laat zien hoe dat werkt.

De grote truc van Urbanears is dat er een hulpstukje is toegevoegd aan de speakertjes.  Dit rubbertje klemt de koptelefoon in je oorschelp. Probleem opgelost.

De koptelefoon zit niet in het oor maar meer erop, in de oorschelp. Het rubberboogje klemt achter een stukje oorrand en de koptelefoon zit klem. Omdat niet elk oor hetzelfde krijg je bij de aankoop meerdere boogjes. Deze variëren  van S tot XL. Standaard is de M gemonteerd maar dat pas je heel snel aan. De oortjes heb ik onder verschillende omstandigheden getest. Het maakt verschil of je het juiste boogje op de koptelefoon hebt gemonteerd. Bij mij is het toch de L geworden.

Werkt het? Eh, ja! Het werkt, behoorlijk goed zelfs.  Onder alle omstandigheden? Mmm, dat weet ik niet. Een tijdje terug liep ik in de hitte met de Urbanears. Door het zweet werd het wat gladder in mijn oor en wilde de oortjes er nog wel eens uit floepen. De oorzaak was een te kleine maat en met de L boogjes is dit probleem verholpen.

Wat bij mij ook verschil maakt is de buff. Ik loop geregeld met een hoofdband. Die loopt over mijn oren. Urbanears in combinatie met een buff zitten muurvast kan ik melden.

Is dat alles? Nee, Urbanears hebben nog een paar erg prettige faciliteiten. Zo is het kabeltje geen standaard plastic maar omvlochten met een soort touw. Het kabeltje is uitermate flexibel en dat voorkomt draadbreuk. Ook zit er links van he oor een afstandsbediening. Die heb ik gemist! Een keer klikken en het geluid is gepauzeerd. Twee keer klikken en we gaan naar het volgende nummer. Ideaal. Ik luister muziek op mijn telefoon en die zit in een ‘lock-sack’ en in mijn rugzak. Lastig bereikbaar bedoel ik. Nu kan ik de muziek uitzetten als ik iemand tegenkom en muziek overslaan als ik dat wil zonder gedoe. De functie die je niet direct herkent maar er wel inzit is dat de koptelefoon niet in je oorkanaal zit maar erop. Dit voorkomt dat je helemaal van de buitenwereld bent afgesloten. Geluiden om je heen blijf je daardoor horen.

De koptelefoon is te koop voor €45,- bij Runnersworld Arnhem in een heleboel kleurtjes. Niet goedkoop maar is het zeker waard.

This entry was posted in Materiaal, sponsor. Bookmark the permalink.

One Response to Urbanears

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *