Snowtrail

TT-13

Wie had dat kunnen bedenken. Gisteren nog goed te doen vandaag is het bos ondergesneeuwd. Op het programma dus de ‘normale duurloop’. Vol goede moed ga ik van start om al vrij snel te ontdekken dat dit gekkenwerk is.

TT-19

De omgeving is meer dan schitterend. Een dergelijk pak sneeuw heb ik nog niet vaak gezien op de Veluwe. Natuurlijk ben ik als eerste in het bos en dat zal ook zo blijven tot ik weer teruggekeerd ben. Het tempo is enorm laag. Hele stukken zijn niet te belopen. Of ik zie het pad simpelweg niet. Of ik zie niet wat er onder de sneeuw zit.

TT-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het levert schitterende plaatjes op.

TT-17

 

 

 

 

 

 

 

Zie jij het pad?

TT-16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou daar dus.

TT-18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En daar ook. Door de sneeuw hangen de takken allemaal flink lager. Er is geen doorkomen aan.

TT-14

Na een uurtje trailen worden mijn schoenen zwaarder en zwaarder. Niet zo vreemd met al die sneeuw. Als ik na anderhalf uur zo’n 12 km gevorderd ben besluit ik het voor gezien te houden. Ik raak onderkoeld doordat ik vaak moet wandelen, of wil wandelen vanwege een foto. Ik loop een stuk van de Posbankloop terug maar ook die weg ligt vol sneeuw. Ik tref hier een boswachter van Natuurmonumenten. Ik forceer een groet, ik heb het niet zo op boswachters. Al helemaal niet in een jeepje.  Maar deze is duidelijk aan het genieten van de omgeving en maakt foto’s. Een goeie wellicht.  Uiteindelijk druk ik de knop in op 18 km. Niet echt wat ik van plan was maar voor vandaag was het genoeg.

Special voor Jacolien over schoenen:

Het maakt enorm verschil welke schoenen je aantrekt. Onder deze omstandigheden zijn de Salomon speedcross ideaal. Grof profiel, stevige schoen. Had ik hier de Salomon XT wings 3 gehad dan had ik daar niks aan gehad. Te weinig profiel, te stug. Voor het hooggebergte ideaal maar hier niet. Met gewone schoenen kom je ook wel door de sneeuw heen maar slip je makkelijker weg. Bij langere trainingen is dat een aanslag op je liezen. Voor de 80MBM moet ik nog bekijken welke schoenen ik aantrek. Belangrijkste criteria voor mij zijn. De hoogte en het weer. Als je in het hooggebergte loopt, loop je op rotsen en stenen. Een stug profiel, en een stevige neus voorkomt dat je na langere tijd elke steentje gaat voelen.  Zit je in het laaggebergte dan heb je meer te maken met zandpaden en gras. Hier gaat het weer meespelen. Is het nat dan heb je beslist een grof profiel nodig. Is het droog dan kan je met minder profiel toe. Ik zal daarom het parcours nog wat nader moeten bestuderen. Zitten we veel hoog of juist niet. Wat doet het weer. Bij de TAR heb ik zelfs geconstateerd dat sommige delen nog het best met gewone schoenen gelopen had kunnen worden. Ik ben er nog niet uit.

This entry was posted in Schoenen, Trail, Training. Bookmark the permalink.

4 Responses to Snowtrail

 1. jacolien says:

  Dank u, schat 😉

  En verder: word ik buitengewoon onrustig van die mooie foto’s. Waarom zit ik in godsnaam nog binnen????

 2. LDC-er M. says:

  Prachtig!

 3. Frans van Huizen says:

  Daar kunnen mijn sneeuwfoto’s niet tegenop. Je bent weer lekker bezig zie ik en maakt heel wat kilometers. Ik moet ook wat vaker op pad.

 4. Janna says:

  Discussie over schoenen die aan moeten? Ik zou een paar langlauflatten onder binden, lijkt me een stuk effectiever….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *