Getallen

Jan is een cijfer fetisjist. Hij kan stevig zitten rekenen met getallen. Ik ben meer een analist. Twee getallen-zaken houden mij bezig vanmorgen bij de duurloop.

PR op de 5? Qua getallen was de afgelopen week magertjes. 63 km in een week. Twee gemiste trainingen. De zondagse duurloop en de vrijdagse heuveltraining.  Samen goed voor een +50 km. Is niet erg. Er moet nog een CTS uit de benen. Hoewel? De training van donderdag springt eruit. Een training van 15 min TDL, 10 min TDL en 5 min TDL met korte rust ertussen. De TDL’s gaan in tempo’s van 15,1; 14,4 en 14,1. Gemiddeld een dikke 14,5. Mijn PR op de 5 staat al jaren op 20,15 = een tempo van 14,7. Loop ik daar zomaar bijna een PR op de 5 km tijdens een training op onverharde, glooiende bosgrond. Had ik niet in de gaten. Wordt dat mijn nieuwe doel na de TAR, die tijden eens een beetje aanscherpen?

Weblog upgraden. De laatste tijd krijg ik allerlei verontrustende mailtjes van mijn provider. Gaat over dataverkeer van deze weblog. Ik zit aan het randje, of ik niet wil upgraden? Huh? Toch maar eens even in de statistieken gedoken. In 2010 werd de site door gemiddeld 22 unieke personen per dag gelezen. In 2011 zijn dit er inmiddels 36. In 2012 worden dat er nu al 86! In Januari komen 700 lezers op bezoek, in februari 848 en in Maart passeren we de 1000 unieke personen grens 1033. Als zich dit doorzet zal in April de website over de grens heenlopen. Geen idee wat er dan gebeurt, op zwart? rekening? Ik ga proberen dat te voorkomen en zal een en ander aanpassen. De schrijver in mij ontwaakt. Het geeft voldoening te constateren dat wat hier achterlaat door zoveel mensen wordt gelezen.

edit: Bandbreedte blijkt gratis te zijn en is inmiddels verdubbeld. We kunnen weer even verder.

This entry was posted in Edwin. Bookmark the permalink.

2 Responses to Getallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *