Rondje Papendal

Vandaag staat in het teken van de “Rotterdamgangers”. Op het programma de beruchte 35km voorbereidingsloop. Een ongeschreven traditie is om even langs de Mariakapel te rennen. Voor geluk. De kapel is onderdeel van de kloostergemeenschap Mill Hill. Ik had er nog nooit van gehoord. Op de foto twee veteranen, Marlies en Jan die ernstig aan elkaar gewaagd zijn. Het is spannend om te zien wie er straks als eerste over de streep komt. Ze zeggen van niet maar enige competitie is toch wel aanwezig. Jeroen is bezig met zijn eerste marathon en ontdekt dat een marathon uitlopen begint met het bereiken van de start. Jeroen toont afgelopen weken veel doorzettingsvermogen. Heb er alle vertrouwen in dat hij de Marathon tot een goed einde brengt.

De groep is vandaag een stuk groter en voert langs Papendal, Warnsborn. Ik kom op plekjes waar ik nog nooit geweest ben. Een deel van de groep zal eerder afhaken. Zelf loop ik een dikke 36km vandaag. Het gaat niet makkelijk, er zit vermoeidheid in de benen. Gelukkig staat komen de week rust op het programma. Dit in de aanloop naar de Sussex trail. Omdat ik deze week twee trainingen oversla komt het km aantal net aan tegen de 100 voor deze week. Ik merk dat mijn opbouw hier iets stagneert. 125km per week of straks nog een stuk meer vraagt erg veel tijd en discipline. Nu vind ik het allemaal best maar straks zal ik toch echt een paar maanden mijn agenda moeten schoonvegen. Gelukkig staat het thuisfront achter mij.

 

This entry was posted in Marathon, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *