Herbalife

De voorbereiding op de Trans Alpine Run gaat een volgende fase in. Ik heb al lang in de gaten dat een uitgebalanceerde voeding essentieel is voor de prestaties die ik lever en al helemaal voor de TAR moet leveren.  Inmiddels heb ik ook ervaren dat mijn voeding niet is afgestemd op deze prestaties. Dat leidde tot experimenten met voeding tijdens de loopjes. Met andere gels, zout, sportdrank. Al langere tijd gebruikte ik de BORN supplementen maar die zijn niet meer vervangen toen de blikken leeg waren. Kortom ik rommel maar wat aan met wisselend succes. Als de dag van gisteren herinner ik mij nog de hardloop4daagse van een jaar geleden. Niet de wedstrijd zelf, dat werd niet zo’n succes, maar het gegeven dat ik niet tegen het calorieverlies kon opeten. Ik raakte de energie sneller kwijt dan ik binnenkreeg. Dus tijd voor een professionele aanpak.

Samen met Frans gaan we voor een professionele aanpak en hebben gekozen voor Herbalife. Waarom? Het is een product dat we wel eens vaker tegenkomen maar vooral om dat we Ingrid kennen. Ingrid is voedingsdeskundige/distributeur van dit product maar vooral gebruiker. En hoe. Wat ik me zo kan herinneren heeft zij in de afgelopen maanden de Ecotrail van Parijs (80km) 60 van Texel, de Brabantse Wal marathon, Veluwezoomtrail 52km gelopen en loopt ze morgen de Ardenner Mega trial (80 km). En dat allemaal ter voorbereiding van de CCC. En natuurlijk heeft zij allang de TAR gelopen. En dan vergeet ik er vast nog wel een paar. In ieder geval iemand waar ik me mee wil speigelen. Woensdag was het dan zover. Op uitnodiging van Ingrid hebben wij deelgenomen aan een voorlichtingsbijeenkomst en hebben hierna met haar apart gesproken. We hakken de knoop door. We gaan het doen.

En wat dan wel. Onder het mom van meten is weten beginnen we met het analyseren van onze energiebalans. Wat komt erin, wat gaat eruit. We krijgen toegang tot een webapplicatie waar we onze consumptie invoeren. Direct krijgen we te zien wat dan de energieopname is. Ik heb mij voorgenomen eerlijk, en dus keihard voor mezelf te zijn. Alle biertjes, hamburgers worden geregistreerd. Ook besluit ik mijn liefde voor een lekkere whisky niet te verzwijgen. Ook zal ik mijn prestaties moeten invoeren. Nu ik een rustperiode inga is dat misschien iets afwijkend van mijn normale ritme maar ik zie wel.

Na de meetfase weten we waar het verschil zit en zullen we onze eetgewoonten moeten aanpassen. Hetzij met eten zelf, hetzij met supplementen. We gaan het zien. In ieder geval krijgen we van Ingrid een tasje proefmonsters mee. Nogal belangrijk of de supplementen ook lekker/eetbaar zijn. Daar wacht ik nog maar even mee tot na de meting.

This entry was posted in Lichaam, Materiaal, Trans Alpine Run. Bookmark the permalink.

One Response to Herbalife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *