Midwintermarathon 2010

21 februari 2010

Midwintermarathon; 42,195 km, 3:26:05

Het zit er op. Geen PR maar een tijd waar ik dik tevreden mee ben. Wederom een sub 3:30-er en maar iets meer dan 3 minuten boven mijn PR. Het lopen was zwaar, loodzwaar maar laad ik bij het begin beginnen.

Ik was vroeg uit de veren en heb genoten van de fabuleuze race van Mark Tuitert. Kippevel! Om half 10 in de auto gestapt en om half elf in het Orpheus theater mijn shirtje opgehaald, Flyers neergelegd, Flesje ingeleverd en hier een daar wat bekenden de hand geschud. Met de pendel naar het Marathon kleedhok in Sporthal Sprengeloo wat een hele verbetering was ten opzicht van het hok van vorig jaar. Iedereen een eigen stoeltje, ruimte genoeg, netjes. Weer terug met het busje naar Orpheus waar ik een heleboel folders kreeg en deze spons. Vind hem wel leuk.

Volgens mij was de start iets te laat maar eindelijk mochten we dan gaan. De kou leek mee te vallen maar mijn lichaam had wel wat km-tjes nodig om goed door te warmen. Over de eerste ronde kan ik vrij kort zijn. Liep als een zonnetje tempo’s van 4:35-4:45. Ik bleef vlak achter Jan de J. die de Asselronde liep. Op km 18 kreeg ik last van mijn rechterknie. Het begon steeds meer pijn te doen en ik heb serieus overwogen verstandig te zijn en rechtdoor te lopen en uit te stappen. Bij km 24 kreeg ik in de gaten dat als ik de rechterweghelft nam dat de pijn wegtrok.

Nadat de Asselronde is afgeslagen krijgen de Marathonlopers een klim voor de kiezen van 3 km direct in de tweede ronde. Hier ging ik helemaal dood en kon het tempo niet volhouden. Het tempo zakte in naar 5:00-5:10 per km wat op zich redelijk is maar natuurlijk niet de bedoeling. Hierna glooiende fietspaden en oneindig veel klimmetjes. Mijn Garmin heeft het over 420 hoogtemeters maar dat klopt niet.  Ergens na de Finish is hij weer aangegaan en dat had ik pas weer thuis in de gaten. Ik ben dus de helft van mijn race kwijt.

Op km 32 kreeg ik een inzinking. Mijn tussentijd was iets van 2:35. Ik dacht shit nog minimaal een uur en dat is wel erg ver van 3:20 vandaan. Na een km kreeg ik in de gaten dat ik een rekenfout had gemaakt. Het was nog maar 50 minuten en als ik wat tempo kon maken was mijn PR nog in zicht. Maar helaas aan dat geklim kwam maar geen eind en de macht ontbreekt. De km’s blijven constant maar het is echt werken. Na een venijnig bultje ergens op km 37 dacht “wandelen”, mijn lichaam schreeuwde wandelen. Wat kunnen 5 km lang zijn. Ik reken naar me toe. Nog maar 4 km en dan de Loo laan waar ik mijn hardloopmaatjes verwachtte. Op de laatste km wordt ik gefeliciteerd door Eric H. Ultraloper, uitgever van hardloopboeken en organisator van de voorleesmiddag voor hardlopers. Hij heeft mij meerdere malen gefotografeerd en zijn bemoedigende woorden geven me weer wat energie. De Loolaan is een verschrikking. Wat een banners, waar is die F… Finish, hij kan niet ver zijn. Mijn hardloopmaatjes staan langs de kan en juichen mij toe. Bedankt mannen, vrouwen dat had ik echt even nodig, fijn dat jullie even gewacht hebben. Eindelijk na 3:26:05 gefinishd. Heb 10 minuten geknuffeld met een hek en ben daarna naar Orpheus gestrompeld waar ik minstens een half uur heb gerust. De terugreis zal ik jullie niet mee vermoeien. Kwam nog wel een CIKO/CNR delegatie tegen in de bus die de 8 km had gelopen. Altijd gezellig 

Analyse

Ik ben de enige  CIKO-er die het leuk vindt om de Midwintermarathon te lopen. Bij de uitslagen welgeteld één Ciko-er.  De flesjes onderweg waren een succes hoewel ik op km 5 de gehele (zeer knullige) stellage omkieperde. Op km 35 heb ik mijn flesje nimmer gevonden. De drank was heel erg koud. Ik heb de meegenomen gel niet gebruikt en dat gaan we dus vanaf nu zo houden. Geen man met de hamer gezien vandaag. Ook niet misselijk na de race. Het hyperen heeft ong een uur geduurd en nu “huppel” ik de trap alweer bijna op. Over de wedstrijd ben ik heel tevreden. De km-ers vlot gestart zoals gepland. De halve op 1:39 mooi op schema. Op km 30 kapot maar toch voldoende over om km’s van 5:00/5:10 te blijven lopen. Niet gewandeld. Gegeven wat er momenteel inzit en dat was 3:26 en een heel klein beetje.

This entry was posted in Marathon, Wedstrijd and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Midwintermarathon 2010

 1. Jan says:

  Edwin, gefeliciteerd met weer een mooie prestatie. Je mag trots zijn op de 3.26 u. Even dacht ik dat je twee vingers in de neus stak toen je op 300 m voor de finish voorbij kwam … Je hebt toch geleden onderweg. Dat mag, moet misschien ook wel.
  Geniet er even van! Jou kennende staat het vizier al weer op de volgende loop.
  tot Ciko

 2. Frans says:

  Hi Edwin,

  Weer een mooie tijd zeg. Maar je hebt er hard voor moeten werken zo te horen al vond ik je er bij de finish best fris uitzien.
  Tot dinsdag, nou ja volgende week dan.

 3. Ursula says:

  Hoi Edwin,
  Gefeliciteerd met deze moeilijke marathon in een tijd die ik alleen maar kan dromen! Geniet van je succes, maar weinig mensen in Nederland die het je nadoen.
  Ursula

 4. Wim says:

  Hoi Edwin,

  Je had het zwaar, maar het blijft een fantastische prestatie om zo’n tijd op een marathon te lopen. Zeker op zo’n parcours. Vergeleken met A’doorn is R’dam een ‘makkie’. Geniet nog even van je prestatie en ik hoop dat je snel hersteld.

  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *