Zelf doen!

De twijfel is groot. Kans van slagen is minimaal. En toch ga ik ervoor. In de afgelopen weken heb ik mijn twijfel met velen besproken. Het zal niet verbazen dat er twee kampen zijn. Degenen die nog nooit een bergtrail gelopen hebben zeggen stuk voor stuk dat ik er verstandig aan doe om niet te gaan. Iedereen die dat wel gedaan heeft zegt stuk voor stuk, gewoon gaan! De enigste die een voorbehoud gemaakt heeft is Marc van MST. ‘Je moet wel een week van tevoren beter zijn’  en ‘ als de 61 in je hoofd zit ga je nooit de 101 proberen’ 

Dit weekend was de trail de Verbier. Ik heb die gevolgd en dan met name de verrichtingen van Stella. Zij is vele malen sterker dan ik en heeft hem dan ook uitgelopen. Haar gemiddelde snelheid lag iets hoger dan die van mij indertijd maar is goed vergelijkbaar. Kennelijk was ik toch niet zo heel slecht bezig daar.  Uiteraard ben ik in Fouly uitgestapt. De vergelijking gaat daar een beetje mank.  Alleen de wilskracht van Stella is duidelijk groter. Op een vreemde manier put ik uit deze vergelijking kracht.

Ik voel mij net zo sterk als in Verbier. Ook toen ging de voorbereiding niet goed. De Eigertrail is een beduidend stuk minder technisch.   Mijn motivatie is veel beter, ik weet veel beter waar ik aan begin. Ik weet dat ik de afstand aankan. Bij de EB en de Zugspitze ontbrak bij mij de kracht. De EB was ook weer erg technisch en de Zugspitze kende barre omstandigheden. 

Dus we gaan ervoor. Ik heb me veel beter voorbereid. Ik weet waar ik aan begin. De grootste zorg maak ik over de ‘ cut-off’ times. Die zijn best strak. Ik heb vele verslagen gelezen en met name gefocust op de gemiddelde snelheid.  In geen enkel geval was dat de boosdoener van uitstappen. 

Burglauteren wordt cruciaal. Als ik daar een beetje fit aankom ga ik door. Op dit moment zeg ik dat ik daar doorga. Het zal op die plek zijn dat mijn wilskracht getest word. Linksaf naar de finish, rechtdoor nog een 50km extra. Wat zou jij doen na 50km trailen? 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to Zelf doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *