HARP

harpEen paar dagen geleden nam ik deel aan een ‘large scale dream’. 2500 collega’s verzameld in het GelreDome. Mijn werkgever vroeg mij mee te dromen over de toekomst van het bedrijf. Aan het eind van de dag heb ik geleerd dat ik een harp ben. ‘Ontdek het instrument van jouw persoon en zoek in goed samenspel de ideale toon’. Ik laat me niet zo snel van de wijs brengen.

Dat is  fijn. Op kantoor komt een (IT) project met piepende banden tot stilstand. De programmamanager vraagt om een plan B. Ondertussen lijken vakantieplannen lastiger te organiseren dan gewenst. Heb ik 4 (!!) loopschooltrainingen op de baan in één week. Neem ik deel aan twee trainerexamens (niet als trainer in spé maar als lijdend voorwerp) en ook meent de organisatie van de AMT mijn inschrijving te moeten afkeuren! De harp in mij wordt tot het uiterste getest.

Komend weekend loop ik de Ardennes Mega Trail. Althans de korte versie van ruim 50km. De startplek ligt in ‘Le Hautes Riveres’ en dat ligt een paar meter over de grens van Frankrijk. De Fransen hebben hun eigen regels en één daarvan is een medisch certificaat. Ik moet een verklaring van een arts kunnen overleggen dat niets erop wijst dat ik niet in staat ben de trail tot een goed einde te brengen. Twintig km verderop ligt Bouillon waar ik onlangs de dubbele afstand liep zonder certifcaat. Fijn, maar daar heb ik niks aan.

Het certificaat van vorig jaar wordt afgekeurd. Het is 14 maanden oud in plaats van 12. Te oud! Nog een week te gaan blijkt het lastig te zijn om een medisch onderzoek te organiseren. Gelukkig is het SMCP van Papendal mij ter wille en kan ik tussendoor terecht. We zijn er snel uit. Het onderzoek is (voor mij) een beetje onzin. In 2012 ben ik uitgebreid getest bij dit SMCP en daarna meerdere malen bij anderen. Ik was fit en dat ben ik nog steeds. Ik heb een sporthart (goh!) en verder ben ik sinds 2012 een flink aantal kilo’s zwaarder geworden (2e goh!). De arts belooft mij volgend jaar een eventuele nieuwe verklaring ongezien te ondertekenen.

De organisatie accepteert mijn certificaat en de voorbereidingen kunnen beginnen. Zij  wijst mij op de extremen van deze wedstrijd. De lijst van verplichte materialen is groot, de controle is streng. Ik mag er 13 uur over doen! De start is om 5 uur ‘s-ochtends. Ik krijg zelfs een survival-kit mee die ik niet mag gebruiken met disqualificatie als sanctie. Gelukkig ben ik een Harp. Mij krijg je niet gek.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to HARP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *