Deventer Arnhem Trail (50k)

Owaahh!! Feestje, korte nacht, weersverwachting = regen en wind (horror-lente). Alle ingrediënten voor geen zin zijn aanwezig. Maar schema is schema! Bovendien heb ik met Jacolien afgesproken deze trail vandaag te lopen. Verzamelen op het station om 7:41 voor de rechtstreekse trein naar Deventer. Als ik naar de trein loop denk ik nog. En als Jacolien niet komt? Wat doe ik dan? Ik was omgekeerd en mijn bed ingekropen geloof ik. Maar ja, Jacolien is iemand die haar afspraken nakomt. Daar kan je op vertrouwen. En inderdaad is zij er keurig op tijd. Tussen neus en lippen door meldt zij nog wel dat als ik er niet geweest was dan…..

De conducteur feliciteert ons met de keuze van deze mooie dag om een loopje te doen. Maar de knop gaat om en eigenlijk hebben we er allebei wel zin in. Binnen afzienbare tijd zijn we in Deventer en kwart over 8 zijn we op pad. Het eerste kwartier hebben we al verdiend. Ik dacht dat we wel een kwartiertje nodig zouden hebben voor onze gear, maar niks van dat al. Veter iets strakker en gaan. Ik loop met regenjas. Twijfelgeval. Op de buienradar was tot 9 uur geen regen te zien. Daarna kwam iets vanuit Engeland deze kant op.  De eerste 3 uur bleef het ook zo goed als droog en de temperatuur was aangenaam. Jas uit/Jas aan? Ik houd hem aan. Lekker warm.

DAT-2De reis voert langs Wilp, Klarenbeek, Apeldoorns kanaal. Over het Appense schouwpad, Langs de Vijverbergsprengbeek, de hoogste waterval van Nederland.  Het tempo ligt niet zo heel hoog. Waar mijn benen goed voelen zijn die van Jacolien nog niet hersteld. Zij liep vorige week de sallandtrail (75k). Niet zo gek dus. We passen het tempo iets aan. Ik merk dat ik groot respect heb voor de wilskracht van Jacolien. Het is duidelijk dat ze vandaag moet werken maar er komt geen klacht over haar lippen en van afsnijden, stoppen oid wil ze niet weten. Ik bied het zeker aan. Als we hier afsnijden, of daar stoppen haalt Monique ons zeker op. Niks van dat al. Haar mentale kracht ben ik jaloers op. Overigens relativeert zij dat direct.

DAT-1Het rivierengebied blijf ik mooi vinden. Vergezichten, boerderijen, rivieren, parken. Het lopen gaat eigenlijk erg makkelijk. Na twee uur wordt Jacolien stiller en stiller. Het lopen gaat echter nog steeds goed. Tempo zakt niet in en wandelen is er niet bij. Knap hoor. Het helpt een eind dat ik de route eerder gelopen heb. Het aantal keren dat we verkeerd lopen is minimaal. Meestal is dat met een snel doorsteekje snel te verhelpen. Na drie uur gaat het regenen. Eerst langzaam en dan steeds harder . Het kan ons eigenlijk niet zoveel schelen. We hebben allebei professionele uitrusting en regen kan ons niet deren.

DAT-3Toch blijk ik toch mijn nek verwaarloosd te hebben. Mijn buff om mijn nek is nat geworden en gecombineerd met de wind zegt een spier in de nek toch iets als bekijk het maar. Dat doet goed zeer. Geen droge buff bij me dus ritjes dicht en beter inpakken. Ik blijf er lang last van houden hoewel de laatste kms draaglijk zijn.

Op de Veluwe is genoeg bagger. Al snel deert me dat niet meer. Dat is toch altijd de beste manier. Je voeten houd je toch niet droog en om de bagger heenlopen gaat zelden goed. Op km 35 weet ik weer waar we zijn en kunnen we kiezen. Of het wordt de Deventer-Velp trail of het blijft de Deventer-Arnhem trail. Qua afstand maakt het niks uit en het scheelt een treinrit. Bovendien moeten we wel de trein op tijd halen. Treinen gaan om het uur. 🙁 Jacolien laat mij de keuze en ik kies voor de officiële route. We lopen om 2 uur 20 het station binnen en de trein vertrekt om 2:24. Hoe straks wil je het hebben. Treinpasjes pakken, inchecken, perron rennen, in de trein springen. We halen het. We feliciteren elkaar in de trein tussen een aantal verbaasde treinreizigers.

DAT-4Conclusie: Appeltje eitje. Ik loop 50km alsof het een doordeweekse training is. De pijntjes die ik heb gaan nergens over. Het lijkt alsof ik fit ben. En dat terwijl ik  vorige week ook een 50k liep. Ik loop vandaag de 65e Marathon plus, de 6e in drie maanden tijd. Dat gaat wel hard zo. Het vertrouwen groeit. Hoewel, 105km lijkt me nog steeds een ongelofelijk end. Nog één lange afstand en dan taperen. Iets te zeuren? Ja natuurlijk. Ik denk veel aan Rondje Nederland. evenement zal toch behoorlijk verregend zijn. Respect voor alle vrijwilligers!

 

This entry was posted in Deventer Arnhem Trail, Trail, Training, Ultra. Bookmark the permalink.

4 Responses to Deventer Arnhem Trail (50k)

  1. Pingback: DAT dus | binnenstebuiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.