Squads

Training-2

Langzamerhand pakken we de trainingen weer op. Persoonlijk vind ik dit de lastigste periode van trainingsopbouw. De prestatie is geleverd, je hebt de spieren hun welverdiende herstelperiode gegund en nu gaan we weer. Als je denkt dat je op de oude voet verder kan kom je bedrogen uit. Het is gewoon weer opbouwen alsof je maanden niet gesport hebt. De 30+ van vandaag kost moeite en doorzettingsvermogen. Sneeuw en ijs maken het er niet makkelijker op.

Training-1

Uiteraard is dit niet de eerste training. Wel is dit een rondje dat een vast onderdeel vormt van mijn voorbereiding. Deze moet makkelijk gaan zodat ook langere afstanden weer kunnen.  Met het oog op de plannen van volgende week moet dit dus minimaal kunnen.

vitesseHet trainingsschema kent wel een andere samenstelling dan voor de DCURbN. Er komt meer kracht en heuveltraining in voor.  Zo ben ik vrijdag begonnen met squads. Nou dacht ik mijn beenspieren toch redelijk gevarieerd te trainen. Blijkbaar sla ik toch een stevige spiergroep over. Na een serie van 10 squads staan mijn benen (liezen) in brand. Wow.  We gaan het voorzichtig opbouwen maar hier is kennelijk nog wel wat winst te halen.

Leuke training was ook donderdagavond. Op het programma vd club staat een baantraining en daar ben ik niet zo van. Gelukkig zijn Jan en Cordien bereid om een alternatieve training te doen. Sinds deze week is Arnhem een Vitesse tankstation rijker. Jan heeft dat  uitgewerkt tot een heuse Vitesse urban night trail. Via de ‘oude ingang’ op monnikenhuizen langs het tankstation. Enigste wat ontbreekt is het Gelredome en een bezoek aan een van de elftalleden.

Tor slot een berichtje voor Gerwin. Het lopen op gps is vrij simpel. Je moet er een beetje mee oefenen maar dan gaat het uitstekend. Zelf heb ik al langer geen Garmin meer maar een Suunto. Onze blogger RR heeft echter een (zeer) uitgebreide instructie beschreven/gefilmd. Elke poging van mijn kant zou dit niet kunnen benaderen.  Klik hier voor de instructie.

Training-3Nieuw op de Veluwe. Kettingzaagkunst.

 

This entry was posted in Edwin, Trail, Training, Veluwe. Bookmark the permalink.

One Response to Squads

  1. Gerwin says:

    Hoi Edwin, top, bedankt voor de tips. Ik ga ermee aan de slag.
    Wat ik je nog zeggen wilde: is je opgevallen dat het paaltje wat het midden van Roozendaal aangaf, het paaltje waar je eerder onderzoek naar hebt gedaan, verdwenen is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *