2014-12-20 Deventer Arnhem Trail (52k)

Op de bucketlist staat de Deventer Arnhem Trail. Een trail van 50k met hetzelfde concept als de Utrechtse Heuvelrug Trail. MST stelt een gps bestand beschikbaar. Die laad je in je klokje en klaar. Als je behoefte voelt aan competitie kan je de stationsklokken fotograferen (Selfie!) en het verschil op de aangegeven tijden is je tijd in het klassement. Hoe simpel kan je een trail maken!

Ik heb het over deze trail met Wilbert en Jacolien. Beiden zijn geïnteresseerd  maar Jacolien kan helaas niet. Voor mij staat vast dat ik hem vandaag wil lopen met het oog om de DCURbN van 9 januari. Wilbert haakt aan. Voor degenen die Wilbert niet kennen. Je hebt trailers, Ultratrailers en Ultratrailers XL. Wilbert is van de laatste categorie. Afgelopen jaar alleen al de Limburg Zwaarste (100k), Verbier (105k) Eiger (101k) en TdG (330k)  Het is Wilberts eerste serieuze training na de TdG dus we doen een beetje kalm aan.

DAT2Met de trein vertrekken we naar Deventer om daar in een Dickensfestival te belanden. De eerste km komen we nauwelijks vooruit in de drukte. Velen zijn verkleed in 19e eeuwse  kledij. Ook wij zijn verkleed en vallen dus nauwelijks op. 🙂 Als we de brug oversteken slaan we direct een singletrack paadje in en we wanen ons in een andere wereld. Het parcours leidt ons over de dijken. Wat een prachtig gebied. De dijken zijn goed nat vanwege het natte weer de afgelopen dagen. We houden vandaag geen droge voeten.

We passeren kleine plaatsjes als Klarenbeek en Wilp. In dit gebied wonen beslist wat van de oude rijken/adel. We passeren nogal wat landhuizen. Het is nog redelijk zoeken want het parcours duikt regelmatig de kleine paadjes in naast de grote paden. Opletten dus. We lopen een paar keer fout. Bij elkaar zal dat een 2 km zijn gezien de afwijking met het officiële getal.

DAT1Het weer is ons goed gezind. We houden rekening met onstuimig weer maar dat valt mee of tegen, zoals je wilt. Ik verheug me op bar en boos maar dat zal het niet worden. We houden het bij snijdende wind en een enkele regenvlaag. Bij tijd en wijlen koelen we flink af. Vooral op de open vlaktes maar dat is snel voorbij zodra we weer wat beschutting vinden.

DATGeleidelijk gaat het dijkenlandschap over in Veluwe ergens tussen Klarenbeek en Loenen. Ik kom op een stuk Veluwe waar ik nog niet eerder gelopen heb. De Loenenmark vind ik wel heel karakteristiek. Geleidelijk aan begin in de omgeving te herkennen. Zeker als we de Loenermark verlaten. Ik kom op bekend terrein. Langzaam begint de schemering in te vallen. Het is natuurlijk heel slim om de kortste dag van het jaar voor deze trail te kiezen. Door het grijze weer lijkt de avond nog eerder in te vallen.

We zijn op tijd het bos weer uit en lopen nu langs Valkenhuizen. Grappig dat onze club, althans de parkeerplaats,  onderdeel is van een trail. Dat wisten maar weinigen! We gaan nu een parkenroute in. Door Klarenbeek oversteken naar het Ronde Bosje en Sonsbeek. Erg leuke route die ik nog niet kende. Dus mochten we nog een keer naar Sonsbeek gaan voor een rondje. Deze is erg leuk. Helaas is het wel erg donker dus wel even zoeken. Als we Sonsbeek uitstappen staan we bijna recht voor het station. Gelukt!


film

Conclusie: Het parcours verrast mij. Ik had niet verwacht dat ik het stuk Deventer-Loenen zo mooi zou vinden. Leuke paadjes en kruip door sluipdoor routes. De Veluwe ken ik bijna op mijn duimpje en is natuurlijk erg mooi. Adriaan van E. verdient een compliment voor de route! Het lopen zelf ging erg makkelijk. Geen moment in de problemen en dus een goede training.

DAT3

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

7 Responses to 2014-12-20 Deventer Arnhem Trail (52k)

 1. Jan says:

  Mooi filmpje. Leuke tocht, maar voor mij 20 km te ver …

 2. Janna says:

  Mooie film, Edwin! Ziet er prachtig uit!

 3. jacolien says:

  Ik sluit me bij de vorige sprekers aan: mooi filmpje én een mooie tocht (lijkt me). En je loopt de hele tijd te lachen, dus je zult het nog wel leuk gevonden hebben ook…
  Voor herhaling vatbaar, deze route?

 4. Bram Ottenhof says:

  Leuk verslag Edwin, van weer één van je gave avonturen!
  Ik ga nog even doortrainen, een afstand als 52km zou ik ook wel fluitend willen volbrengen 😉

 5. George Daams says:

  Leuk filmpje, Edwin.

  Ik heb deze prachtige route in september gelopen. Leuk om dit terug te zien.
  Zo te zien is Wilbert weer prima hersteld van de TdG.

  CU @ de Trails.

 6. Gerwin says:

  Al lezende wordt ik enthousiast om de route eens te lopen. Bedankt voor het delen.
  “MST stelt een gps bestand beschikbaar. Die laad je in je klokje en klaar”. Dit klinkt eenvoudig .. ik heb het gpx bestand opgeslagen .. maar dan? Mag ik je vragen de stappen te beschrijven? Volgens mij heb jij ook een Garmin 310 XT.
  Alvast zeer bedankt!

  Ps/ topprestatie trouwens wat de 75 km strandloop betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *