Plannen

De afgelopen dagen zie ik de mooiste trails voorbijkomen. Het is blijkbaar weer tijd om in te schrijven.  Ik laat ze even aan mij voorbijgaan. Voor de zomer van 2015 heb ik momenteel geen invloed op mijn agenda. Erg jammer maar het is even niet anders. De oorspronkelijke plannen staan voor een deel  alweer op losse schroeven. Het ziet een momenteel naar uit dat ik ook de L’echappe Belle moet laten lopen. Niks is zeker, morgen kan het weer anders zijn. Erg lastig. Ik beperk me vooralsnog op kortere termijn doelen.Dat geeft richting aan mijn trainingen en daarna zien we wel.

nat-002Eerstvolgende doel is 9 januari. De DCURbN 75km. Een loop over het strand van Den Helder naar IJmuiden, maar dan ‘s-nachts. De start is om 22:00 uur. Ik liep de wedstrijd al twee keer eerder maar in beide gevallen de 50km. Nu dan een stukje verder. Ik verwacht er 9 uur over te doen dus dat is mooi op tijd voor de eerste bus. Ja, want waar laat je je auto? Of toch alles met het openbaar vervoer?  Logistiek is er nog wat werk aan de winkel. Maar voordat het zover is moet ik eerst maar weer eens fatsoenlijk in vorm komen.

nat-001Om die reden besluit ik de 7 heuvelenloop aan mij voorbij te laten gaan. Ik had mij lang geleden voor het bedrijfsteam aangemeld maar denk dat de wedstrijd nu niet goed uitkomt. Liever loop ik vandaag een lange duurloop. Gelukkig kon ik een collega blij maken met het startbewijs. Allebei blij.

De weersverwachting is bar. Non-stop regen. De temperatuur schommelt tussen de 4-9 graden. Kortom ideaal loopweer. Mijn wekker staat op 6 uur maar lang daarvoor ben ik al klaarwakker. Om 7 uur ga ik op pad hoewel zonsopkomst om 8:03 wordt verwacht. Het eerste half uur is erg donker. Bij het bos loopt een lichtje? Deze zit vast aan een bonk vlees op 4 poten vergezeld van een zwijgzaam baasje. Blij als ik er voorbijren om vervolgens de eerste 3 uur niemand meer tegen te komen. De mountainbikers laten het massaal afweten. Net als de hondenbezitters, hardlopers en wandelaars. Op de Posbank zie ik op een vreemde plek nog een fel licht maar kan het niet plaatsen.

Je moet een beetje gek zijn om met dit weer te gaan rennen. Ik heb geen enkele rem en vind het alleen maar leuk. Mijn muziek blijft in mijn tas. Ik gebruik de training om te wennen aan mijn nieuwe regenjas. Gekocht in Verbier, nooit gebruikt. De jas valt me niet tegen. Wel denk ik een andere onderlaag aan te moeten trekken. Nu had ik een thermo aan. Via de mouwen en mijn gezicht zuigt die toch het water op. Ik voel het verschil met het zweet. Nat wordt je toch wel maar van zweet krijg ik het niet koud. Van regenwater wel. Toch eens op zoek naar een goede vochtafvoerende onderlaag.

De training gaat voor mijn gevoel beter dan vorige week, volgens de cijfers doe ik er net zo lang over. Toch houd ik er een beter gevoel aan over. De heuvels loop ik allemaal rennend naar boven itt vorige week. Ook afgelopen week gingen de trainingen best ok. De dinsdagtraining moest ik overslaan maar vrijdag kon ik eendelijk weer eens mijn heuveltraining oppakken. Niet dat ik daar op het strand veel aan zal hebben.

Ook deze week weer twee krachttrainingen. Daar krijg ik ook de lol in hoewel de energie per training nogal eens verschilt. Soms loop ik met gewichten te gooien alsof het niks is om de volgende keer het handvat alleen al te zwaar te vinden. Enigste zeurpuntje is het gewicht. Ik probeer de kilo’s  kwijt te raken maar dat valt niet mee. Naast sporter ben ik ook Bourgondiër. Een unieke combinatie, allebei leuk. Fataal voor mijn gewicht. Ik troost mij met de gedachte dat er spieren in de plaats komen van vet. Althans dat denk ik, hoop ik. Wat kan het anders zijn.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Plannen

  1. Janna says:

    Wat nou geen plannen voor 2015??? Met Janna de FishPotatoRun lopen, dat zijn pas plannen!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *