Opbouwen

Met verstand opbouwen en uitbreiden. Daar heeft het even aan geschort en probeer ik nu weer op te pakken. Probleem ontstond rond de midwintermarathon. Die had ik relatief gemakkelijk, maar toch te snel gelopen. Daar had ik last van tijdens de vervolgtrainingen. Resultaat is dat de vrijdagse heuveltraining erbij inschoot. Zere benen. Tot overmaat van ramp ook slecht weer. Alweer regen. Ik zwicht, ik sla hem gewoon over.

ArkOok had ik de heuveltraining voor de marathon al laten schieten. Allemaal niet zo’n drama maar als ik het wekelijkse volume wil uitbreiden naar 80km niet zo handig. Ook de intensiteit van de trainingen moet omlaag. Afgelopen dinsdag 6*1000, aangepast naar 7*1000. Ik had er zin in, tempo lag er stevig op. Op zich niet zo’n probleem maar de donderdag erna moet ik wel hersteld zijn.

De zondagse duurlooptrainingen gaan steeds beter. Had ik vorige week lekker gelopen. Het gemiddelde lag vrij laag. Ik mag graag onderweg een praatje maken en fotograferen/filmen. Vandaag dan toch iets meer discipline. Fotograferen mag nog steeds maar niet te ingewikkeld.

Loenermark

Het lopen gaat vandaag prima. Een beetje tegen de verwachting in want ik had er vanmorgen niet zoveel zin in. In een rustig dribbelpasje houd ik het tot het eind vol. Ergens halverwege voeg ik een klein lusje aan mijn vaste rondje toe. Ik kom ‘ bij van Ark’ uit en maak natuurlijk een traditionele foto. Een stukje verder sta ik weer bij het hek van de Loenermark. Mijn richtingsgevoel laat mij weer volledig in de steek en ik heb geen idee welke kant ik op moet. Net op tijd bedenk ik mij dat de Suunto beschikt over een kompas. Ik weet zeker dat ik naar het zuiden moet. Na wat draaien en keren kom ik goed uit en weet ik weer waar ik ben. Bovendien vind ik dit stukje bos erg mooi. Volgende week hier maar een stukje verder naar het oosten afdwalen. Het rondje is nu 33km en ik wil er nog een km of 7 aan toevoegen.

Al met al gaat deze trainingsweek weer volgens plan en tik ik bijna de 80km aan. Dat is prima. Ook gaan de trainingen in een andere versnelling en herstel ik beter. Dit gaan we in februari proberen vast te houden. In maart kijken of er een km of 10 aan toe te voegen.  In maart loop ik nog een marathon maar de focus ligt even op April. Op 5 april ga ik voor het eerst 80km rennen in het Limburgse heuvelland, Limburgs zwaarste. Voel me nu nog niet sterk genoeg maar het komt. Heb nog even.

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *