Bronst training

Bronst_FB

Op de dinsdagtraining heb ik het er met Elles over. De bronst op de Veluwe. Nu woont ze al een tijdje naast de Veluwe en heeft ze dat nog nooit meegemaakt. Tijd om daar wat aan te doen. Contact gezocht met Mark van Veluwesport. Hij kent de Veluwe op zijn duimpje en is in het trailwereldje een BN-er. :-). Een afspraak is snel gemaakt. Ook Cordien haakt aan.

Het concept is simpel. Rondje Tunnekesweg en voor zonsondergang weer terug op het asfalt. Mark weet als geen ander waar je waar, wanneer mag lopen, fietsen of autorijden en tot hoelaat. Geen overbodige luxe want het aantal beheerders is overweldigend. Zelfs de sterke arm is aanwezig.

Op de Tunnekesweg is het meteen raak. De bokken doen hun best, de wind staat de goede kant op. Prachtig. We zien ze al lopen maar de bokken zijn nog erg ver weg. Op die plek ontmoeten we Peter. Hij weet ons uit te leggen dat er maar liefst 18 bokken rondlopen! We lopen het rondje om het veld. We weerstaan de verleiding om de verboden paadjes in te slaan. Bij het uitzichtspunt ‘De Elsberg’ is er erg veel volk. Er zijn er zelfs bij die met een zak chips naar de show zijn komen kijken. We spotten veel herten.

Hindes-1De echte kenners staan een stukje verder langs de weg. Wij dus ook. Hier is het helemaal feest. We komen ogen en oren te kort. Ik raak de tel kwijt. Helaas zijn de bokken wel iets te ver weg voor mijn simpele camera. Ondanks de pogingen van onze twee hindes om de bokken te lokken.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Bronst training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *