Wie staat, ziet toe dat hij niet valle.

TR-10

Het is de zondag van de midwintermarathon. Ik zie de berichten voorbijkomen over verzamelen, koffie, rijden, ‘wat trek jij aan’ , rustig gaan lopen, geen wedstrijd. Toch PR’s die sneuvelen. Van mijn oorspronkelijke dagprogramma blijft niks over. Vandaag is het feest en ik word voor de lunch verwacht. Wil ik vandaag dus toch iets fatsoenlijks lopen dan betekent dat vroeg op. En zo kan het gebeuren dat ik om 7 uur weer naar de Veluwe sjok.

Om 7 uur is het donker, in het bos al helemaal. Ik loop zonder hoofdlamp. Deels omdat ik het niet nodig heb, deels omdat ik niet ontdekt wil worden. Niet door de bosbewoners, niet door de boswachter. Het lopen in het donker door het bos is een aparte ervaring. Het is stil in het bos. Ik heb mijn outfit in de loop van de tijd geperfectioneerd. Niks rammelt of tikt. Het enige wat ik hoor is mijn hartslag. Twee slagen per seconde. Het zijn de momenten waar ik van geniet.

TR-9

Vandaag is het moeilijk om tot rust te komen. Er gebeuren allerlei zaken op het werk die enorm veel energie kosten. De zondagse duurloop heb ik hard nodig om dat allemaal weer een plaatsje te geven. Ook vandaag heb ik weer een helder moment waardoor ik een ogenschijnlijk probleem kan omzetten in een kans. Ik zeg wel eens vaker. ‘ Mijn zondagse duurloop kost geen tijd, die levert tijd op.’

Na een klein uur wordt het lichter. Dat levert mooie beelden op. Ik zwerf wat rond en kom bij de brandtoren uit. Deze keer besluit ik naar boven te klimmen. Al honderden keren langsgelopen, nog nooit gedaan. Dat levert ook weer mooie beelden op. Onderandere de route die ik nog te gaan heb.

TR-11

 

 

 

 

Naast de brandtoren staat een herdenkingssteen. Een heel verhaal maar ook de tekst.

‘ Wie staat, ziet toe dat hij niet valle.’

Blijkt een bijbels tekst te zijn, met als uitleg: Een waarschuwing om nederig te blijven en niet voor verleidingen te bezwijken. Het eerste deel kan ik mij nog wel in vinden, het tweede deel niet. De verleiding is erg groot om een stukje verder te rennen. En dat doe ik, bijna 25km vandaag.

This entry was posted in Training, Veluwe. Bookmark the permalink.

One Response to Wie staat, ziet toe dat hij niet valle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *