Egmond afgelast

10 januari 2010

22,1 km. 2:10 hr, 141 bpm

Helaas Egmond is afgelast. Verstandige beslissing denk ik. De wedstrijd Egmond_klokover het strand zal nog wel gaan maar het het transport van en naar Egmond is normaal gesproken al een opgave en in deze omstandigheden niet verantwoord. Had ik in de buurt gewoond dan had ik zeker met de “wilde Egmond” meegelopen. Een initiatief van Rinus maar het besluit van de organisatie moet je respecteren. Gisteravond op het nieuws werd bericht dat er 2000! “wilde” lopers de oorspronkelijke afstand gelopen hebben.  Ik heb al aan de lijve ondervonden dat het erg glad is. Stond gisteravond met mijn auto na een slip  180°C gedraaid aan de verkeerde kant van de Velperweg. Ik vind het erg jammer voor de organisatie. Al dat werk en dan geen evenement. Die zullen wel met een katertje zitten. Het is niet anders. De teller van de website staat nog aan. Over anderhalf uur was het zover
wintertriainingAls snel worden plannen gemaakt om vandaag dan maar een rdl te lopen in het bos. Een aantal Egmondgangers en een paar spontane aanmelders lopen vandaag een halveM door het bos. De route voert langs de tankbaan, de uitkijktoren, Emma Pyramide. Het bos is prachtig besneeuwd. Er is nauwelijks wind en de takken van de bomen zijn geweldig mooi wit. Het parcours is goed te belopen maar erg zwaar. Vanaf het vertrek meldt Hubert dat hij onlangs een aantal herten op de veluwe tegen is gekomen.  Tja, daar hebben we al wat ervaringen mee. Het is ook erg leuk als we een tweetal herten tegenkomen op de tankbaan. Beetje ver weg maar toch, we moeten de wildkaart weer eens gaan bijwerken.  Als we na 16 km de Emma Pyramide hebben beklommen zijn we eigenlijk allemaal teleurgesteld. Hè, 16 km pas?? Het valt ons op dat er weinig mensen in het bos zijn. Aan een aardige vader vragen we of hij ons op de foto wil zetten. Bijna bij Ciko zijn de mannen vast van plan om de 21 km vol te maken. Het gaat maar om 200 meter maar dat zal gebeuren. Ik heb kennelijk omgelopen want mijn teller staat een km hoger. Na de loop een paar lekkere warme chocomel, met suiker en slagroom. Of zoals Hubert het zegt. “Om vet te kunnen verbranden moet je het wel hebben” Het was weer een leuke loop, en we hebben weer veel bijgepraat. Speciale hulde voor Janna. Dit was haar eerste duurlop van die omvang. Maar ze gaat straks nog wel even schaatsen. Bikkeltje.

This entry was posted in Training and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *