Halve Marathon van Egmond

De spanning stijgt. Zelden zo’n gezenuw meegemaakt voor een wedstrijd. Gaat ie wel door gaat hij nihalve_marathon_Egmondet door? Is Egmond te bereiken? De een hoopt op dooi de ander hoopt om storm en sneeuw. In ieder geval is duidelijk dat hardlopend Nederland in de ban is van de Halve van Egmond. Het heeft gesneeuwd, ook in Egmond, en sindsdien vriest het. Geen ideale omstandigheden voor een wedstrijd. Het parcours door de duinen is onbegaanbaar en doet denken aan de derde kerstdagloop. Minstens zo belangrijk is dat de toe- en afvoerroutes door het duingebied ook niet geschikt zijn voor de aan en afvoer van de duizenden lopers.

Heet van de naald: De organisatie heeft inmiddels bekend gemaakt dat het parcours heen en weer over het strand gaat. 3 km door Egmond. 7,5 km naar Bakkum en dan weer terug. Ik vind het helemaal geweldig. Ik hou enorm van het strand onder barre omstandigheden en dat lijkt het nu te worden. De windverwachting is 6 Bft NO bij een temp rond het vriespunt. De organisatie waarschuwt nog wel voor kleding, onderkoeling en de mogelijke afgelasting. Ik krijg er steeds meer zin in. Nu alleen nog maar in Egmond komen. A.s. zondag carpoolen we met een man of 8 naar Egmond. De rest gaat per trein of eigen gelegenheid. Rijkswaterstaat heeft geen zout meer en meldt dat er wegen afgezet moeten gaan worden. We zullen zien.

halve_marathon_Egmond_tijdDe wedstrijd zelf hebben we het nog nog niet over gehad. Wat mij betreft is Egmond een testcase voor de vorm naar de midwintermarathon op 21 februari. De tijd is niet belangrijk hoewel… Vorig jaar liep ik in Egmond een PR onder vergelijkbare omstandigheden. Windkracht 7, koud maar geen sneeuw. Als ik alle deelnames van de jaren daarvoor bekijk zie ik een wel erg dalende lijn. Elk jaar 4,5 minuut eraf. Als ik de trend doorzet zou ik dus nu 1:31 moeten lopen. Dat lijkt mij toch niet helemaal reëel. Twee maanden geleden liep ik nog een 1:38 tijdens de Berenloop na lang geblesseerd te zijn geweest.  Sindsdien is de vorm merkbaar verbeterd. Ik waag me maar niet aan een tijd.

This entry was posted in Wedstrijd and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Halve Marathon van Egmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *