Helenaveen trainingsweekend Deel 3

De tweede training is op zaterdag en is een heuse intervaltraining in de Mariapeel. Nancy stuurt ons van klaphek, naar bankjes van berkenbomen naar schaapskooien enz. We vliegen er als jonge honden in.

We worden in ernstige mate afgeleid door de omgeving. Het is allemaal vlak maar erg mooi. Hebben wij ‘s-ochtends een interval, ‘s-middags doen wij een fartlek in het bos. Extra dimensie geeft het als Jan toelicht dat zijn jeugd in deze bossen ligt. Aan het eind van trainingsblok 3 besluiten de ultra’s niet met de auto terug te rijden naar het klooster maar terug te lopen. Een goede keuze want door deze extra 4 km krijg ik pas echt het gevoel dat de stijfheid uit de benen wordt gelopen.

Tussen de trainingen door gaat een wens van mij in vervulling. Al langere tijd wil ik naar Scarabee in Valkenswaard. Een outdoor speciaalzaak met een focus op trailrunning. Uniek in Nederland. Ik heb een verlanglijstje van benodigde spullen. Ik ben dan ook erg gelukkig met de aanschaf van een Salomon Softshell Jacket. De ultieme regenjas voor slechtweer omstandigheden. Een jas die ik meen nodig te hebben bij de TAR. Ik loop hier twee trainingen mee in de verwachting dat we beslist een keer in een bui terechtkomen. Het weer is het hele weekend onstuimig maar uitgerekend tijdens de trainingen is het prachtig weer. Dus onder regenomstandigheden is het nog niet gelukt maar verder is de jas fantastisch. Het oog voor detail is echt geweldig. Met mij gaan nog 4 hardloopmaatjes mee naar de winkel en ook zij scoren mooie spullen. Hoogtepunt is natuurlijk de aanschaf van 2 paar herstelsloffen van Salomon. Binnen de groep is een sterke lobby tegen dit product (dames) maar de kwaliteit wint!

De avond is gevuld met een etentje in het lokale pannenkoeken-restaurant. Ideaal want op loopafstand, ideaal want dat scheelt voor 17 personen afwas.

De laatste ochtend is voor een duurloop. Om een uur of 10 vertrek en om half twaalf zijn we weer terug. Wederom volgt een uitgebreide Brunch/Lunch die duurt tot een uur of twee. Hierna is het inpakken en wegwezen. Bij elkaar lopen we dit weekend een km of 45.  Niet bijzonder veel maar wel intensief, zeker voor de groep die niet gewend is meerdere keren achter elkaar te trainen. Maar gezelligheid staat voorop en dat is buitengewoon goed geslaagd. Groep 5 is een leuke groep.

Tot slot, nogmaals complimenten voor de organisatie. Het is mij zeker niet ontgaan dat jullie hier veel werk en vrije tijd in gestopt hebben. Ik heb een heerlijk weekend gehad. THNX!

Resteren nog de foto’s.

 

This entry was posted in Edwin, Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *