Trail-adepten

Er zijn erbij die mij een trailadept noemen. Ik denk dat dit wel aardig de lading dekt. Hoe vaker ik dat type wedstrijden loop hoe meer ik daarvan overtuigd raak. Het lopen van trails is volgens mij de leukste vorm van hardlopen. Frans en René begrijpen dat al langer. Maar sinds kort staan we niet meer alleen. (met zijn drieën) Het enthousiasme van de groep die vorige week De Koning van Spanje bedwongen in Gulpen is aanstekelijk. De mensen die achterbleven hebben vaak spijt. Menigmaal ben ik bevraagd wanneer de volgende trail is. Ik heb een beetje op de kalenders gekeken en heb alweer heel wat moois gezien. Ik ga op zoek naar een leuke gelegenheid die een beetje past in de kalenders (juli, aug, sep) en die ook verschillende afstanden aanbied. Suggesties? Ik houd me aanbevolen.

Maar eerstvolgende wedstrijd op de agenda is de Brabantse wal marathon. Volgens de website de mooiste marathon van Nederland. Op die dag voor ieder wat wils (5,10,21,42 km)  Hij staat te boek als trail maar of dat ook zo is moeten we nog gaan ervaren. Hij wordt nl voor het eerst georganiseerd. Inmiddels met een groepje van 4 (2*21km en 2*42km). Dus wil je mee. Laat maar horen.

Het parcours van de 42,2 km is:

1,2 km grasland
17,2 km openbare weg (asfalt of steen)
10,7 km verharde paden (zand met flink wat steen ertussen)
13,1 km bospaden, los zand, iets verharde paden (met weinig stenen).

Mag dit een trail heten?

Daarna waarschijnlijk de Veluwezoomtrail. Helaas kent deze trail maar 1 afstand (50km) en is daarmee voor breder publiek ongeschikt. Maar laten we eerst de BWM maar eens doen.

This entry was posted in Trail. Bookmark the permalink.

One Response to Trail-adepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *