Rondje Nederland

Vandaag loop ik geen rondje maar organiseer ik een rondje. Rondje Nederland. Een prestatieloop voor jong en oud in het Open Lucht Museum. Met een fantastisch team zetten we nu alweer voor de 4e keer het loopje op. Dit jaar de jubileumeditie, de 10e. En hoe. De weergoden zijn ons goedgezind. De gehele dag strakblauwe lucht, zon temperatuur een graadje of 12.  En wat een volk! 1750 inschrijvingen, ruim 1500 finishers waaronder 400 kinderen tot 10 jaar op de 1 km!! De 5 km zit helemaal vol met 550 deelnemers.

In 4 jaar tijd heeft het team het Rondje van de ondergang gered en met liefde en inzet weer nieuw leven ingeblazen. Een prestatie waar ik trots op ben.

Het evenement staat! Ik ken geen loopjes in de omgeving met zoveel kinderen. Het decor, het museum is fantastisch. Financieel gezond en met een groep vrijwilligers eromheen die het allemaal mogelijk maakt. En wat een kinderen!

Toch was het mijn laatste keer. Met veel plezier heb ik er hard aan gewerkt maar nu wordt het tijd het stokje over te dragen. Gelukkig staat er een goed en deels nieuw team klaar voor het vervolg.

Overigens had de dag voor mij een speciaal tintje. Mijn dochter Lisanne loopt vandaag haar allereerste 5 km wedstrijd. Als zij finisht sta ik met de microfoon in mijn handen en wordt ik in de gelegenheid gesteld haar ten overstaan van een paar 1000 aanwezigen binnen te halen. Mijn laatste rondje, haar eerste. Het moest zo zijn. Ik ben trots, beretrots.

www.rondjenederland.com

This entry was posted in Wedstrijd. Bookmark the permalink.

3 Responses to Rondje Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *