En nu…..

Zondag 28 november 2010, 30,5 km, 2:49 hr, 400 hm. 147 bpm

Inmiddels weer 60 km verder na de Marathon van afgelopen zaterdag. Van de Marathon ben ik erg snel hersteld. De maandagtraining sla ik over. Is ook een beetje lastig in het vliegtuig maar dinsdag ben ik weer present op de club. Op het programma hersteltraining! Ciko is sterk vertegenwoordigd in Nijmegen bij de 7^^ loop en daar moet van hersteld worden. Gelukkig ben ik lopend naar de club zodat ik nog een beetje kilometrage op de teller krijg. Donderdag is een baantraining. Sinds de nieuwe deklaag hierop zit ben ik daar niet zo’n fan van. De vering is mij een beetje teveel. Krijg ik vaak last van. Ik sluit aan bij de snelle groep. Er zijn er nog twee, sneller en snelst. Kortom rustig aan tempo’s draaien in de vorm van een piramide (sort off). De laatste 400 gaat belachelijk hard. P meldt 22 km. Kan het niet staven maar het was we leuk. En erg dom zoals de trainer ons dat in niet mis te verstane bewoording duidelijk heeft gemaakt. Vandaag weer mijn vertrouwde rondje, is toch ook alweer drie weken geleden. Wel erg vroeg op omdat ik 10:00 uur weer terug moet zijn vanwege het zondagprogramma. Dus om 10 over 7 ren ik in het donker naar het bos en om een uur of  acht kan ik in het bos weer zien waar ik loop. De eerste 10 gaan nog relaxed. Moet ook wel want ik zie niet zoveel. Daarna gaat het tempo er onverbiddelijk op. 12-13 km/hr. Klokslag 10 uur stap ik de garage weer binnen. Wel weer 5 herten tegengekomen maar na de Impala’s, Springbokken, zebra’s, giraffes etc ben ik (even) niet zo snel meer onder de indruk.

De afgelopen dagen ben ik een beetje stuurloos als het gaat om het komende programma. Als eerste staat de halve van Egmond op het programma maar die is pas in Januari. De Ameland adventurerun laat ik aan mij voorbij gaan. Teveel gedoe, te ver, en niet in te passen. Maar wat dan wel? Frans maakt mij lekker met de 7gebirgsmarathon op 12 december maar op dezelfde dag is de Emmerich halbstMarathon. Mijn laatste halve Marathon dateert uit 2009 en die tijd staat nog niet erg scherp. Dus leuke kans en bovendien een loop met een erg leuke sfeer. Trainer Bart heeft wellicht een plaatsje vrij in de auto. Maar die Marathon lijkt mij ook erg leuk. Nog maar even over nadenken.

Ook krijg ik vandaag mail van trainer Gordon. In voorbereiding op de 60 van Texel heeft hij een aantal wedstrijden geselecteerd. Zoals de Midwintermarathon, De strandmarathon en de groet uit schoorl. Allemaal leuke loopjes maar de midwinter heb ik nu al twee keer gedaan en de groet uit Schoorl ook. De strandmarathon lijkt mij leuk maar een week na de halve van Egmond staat een 50 km nacht Ultra op het programma. Misschien een beetje teveel strand na elkaar. Ook de Ecotrail de Paris staat nog hoog op het lijstje en dat botst. Bovendien wil ik naar de Ardennen of naar de coastal trail series. Lastig.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to En nu…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *