Marathon van Amsterdam

17 oktober 2010 Marathon van Amsterdam 3:48:54

We hebben de dubbeldip volbracht. Het lukt dus om twee marathons te lopen in twee weken binnen een redelijke tijd. Deze Marathon ging zelfs een stukje beter dan de Zeeuwse kustmarathon. Liep niet helemaal naar wens maar daar straks meer over. Met Herma, Jan en Frans op zaterdag naar Amsterdam gereden om daar de expo even te bekijken. Opvallende zaken waren het merk Ecco hardloopschoen. Een schoen die wel heel erg flexibel is en maar liefst 2500 km meegaat (zeggen ze). Mag ook wel voor die prijs (180 euri’s). Verder een aantal concurrenten van Herzog, Compress uit Spanje die Nederland komt veroveren (geen website) en nog een merk die ik ben vergeten maar met allerlei vrolijke kleurtje. Stofje was wel erg stretcherig. De dochter van the men himself legt ons nog eens uit waarom Herzog toch veel beter is en waarom er geen kleurtjes zijn. Wordt aan gewerkt. De nieuwe modellen zien er al iets beter uit. Grappig is dat we daar ook Said, Anja en Jan-Albert treffen. 30.000 lopers en je komt al je maatjes tegen.

‘s-Avonds met de dochter van Frans naar de Itailiaan. Julia is student en tijdens haar stage heeft ze ook nog even Italiaans geleerd (een echte bolleboos). In het restaurant was er dus al snel een discussie in het Italiaans. Dat de taal nog eens goed van pas kwam bleek ook wel tijdens haar eerste halve M. Het stikt vandaag van  de Italianen in Amsterdam. In het Hotel werden van tevoren alle mogelijke Marathon attributen werden klaargelegd voor de grote dag. Mijn spullen hingen aan 1 simpel haakje. De spullen van Jan besloegen twee stoelen en een tafel. Herma kan er ook wat van dus de rest van de koffers en kledij ligt verspreid over de vloer. Maar we hebben toch lekker geslapen. Jan heeft wat last van wedstrijdspanning en heeft de wekker op half zeven gezet. Gelukkig gaat hij snel douchen dus Herma en ik draaien ons nog eens lekker om. Met de taxi naar het stadion is erg luxe. De zon begint te schijnen dus het beloofd een mooie dag te worden.

De Marathon

Een half uur voor de wedstrijd begin ik mijn eerste wedstrijdspanning een beetje te voelen. Het werd tijd. Tot vlak daarvoor moest ik me er nog een beetje toe zetten. Heb ik er wel zin in? Het eerste stukje is een rondje en ik besluit deze te gebruiken om het lichaam warm te laten lopen en even te testen. Als het niet goed gaat stap ik daar uit. Gelukkig geeft het lichaam aan dat het wel wil. De eerste 15 km gaan in een roes voorbij. Het is oppassen geblazen op want de weg is niet bepaald vlak. Ik zie op tegen de Amstel want dat lijkt me nogal saai. Niets is minder waar. Ik vind het zelfs het mooiste stukje van de wedstrijd. Ergens op het eerste stuk komt Jan achterop. Huh? die liep toch voor mij? Even kletsen, fotootje gemaakt en Jan laten gaan. We lopen onze eigen race en Jan had hogere ambities dan ik. Mijn doel voor de dag is uitlopen binnen 4 uur. Dus heel relaxed. De Amstel is erg leuk. Op het water roeiers (leuk Janna) en schepen met daarop wat bandjes met muziek. De sfeer zit er goed in. Op het eind van de Amstel ligt een schip met allemaal roze meiden erop. De tekst is uitnodigend. ” Come sleep with me”  Tja, Amsterdam he. Totdat ik lees Mercury hotel. Ik stop en maak een foto wat de dames kennelijk erg grappig vinden. Voor de boot staat een cameraman die het kennelijk op zijn beurt weer erg grappig vindt om een Marathonloper foto’s te zien maken dus die zet mij weer op de foto. Levert een grappig plaatje op. Op de weg terug tref ik een man aan die alleen schoenen en een kort broekje aanheeft. Lijkt me toch wel erg koud al loop je hard. Ik loop een supervlak tempo, zie tabelletje, zij het net iets harder dan ik van plan was maar ok het gaat lekker. Behalve misselijkheid. Het begint deze keer vroeg en ik weet meteen hoe laat het is. De wedstrijd wordt geen pleziertocht maar blijf hem vlak lopen en ik zoek afleiding bij het publiek. De sfeer is erg goed en er is veel volk op de been. Het lukt mij weer om te genieten. Ik kijk mijn ogen uit naar de deelnemers. Maar liefst 97 nationaliteiten en dat is goed te merken. Zoals gezegd veel Italianen en opvallend veel West Europeanen. Alle landen zijn ruim vertegenwoordigd. Ieder heeft zijn mooiste shirt aan en er komen wedstrijden voorbij die direct op het ” To Do” lijstje komen. Op kilometer 30 begint vandaag weer de wedstrijd. De kilometers rijgen zich aaneen. Het spel met het lichaam begint dat zegt stoppen, en de geest die dwingt door te gaan. De geest wint deze dag. In het Vondelpark is een soort keerpunt. Vanaf hier wordt er absoluut niet meer gestopt. Een versnelling zit er niet meer in maar de Finish is snel in zicht. De maag is van streek en ik moet even bijkomen. De spieren zijn redelijk soepel dus dat deel ging wel goed. Bij de expo gebeurt het onvermijdelijke en probeert mijn maag de inhoud kwijt te raken maar helaas is dat nihil. Na de krampen voel ik mij als herboren ???  Een kop koffie gaat er met smaak in. We gaan na het douchen de Finish van de halve kijken en besluiten de dag met een kroegbezoek in vak Zuid. Alle deelnemende Ciko-ers weten ons te vinden. Er is Fantastisch gelopen door de leden. Veel PR’s Jan 3:44, Frans 3:36, Said 3:35, Nancy 1:34. Verder lopen Wim (1:35, Herma 1:41 net geen PR) En ook Theo zet een mooie tijd neer 1:41.  Een domper op de feestvreugde is dat Jan Albert uitstapt op de 8, hielspoor? Slecht nieuws! Na het bier gaat de meute op huis aan. Wij zeggen Julia nog even gedag in haar studentenkamer (Tering wat een trap) die met 2:03 haar eerste wedstrijd volbrengt Super. Ze heeft weer een hoop geleerd. Ja je moet een startnummer ophalen, nee katoenen shirt zijn niet goed, ja Pa heeft een weblog.

Het is weer een topdag. Aan de misselijkheid moeten we nog wat werken maar was deze keer snel voorbij. Nu heb ik het weer erg koud en zit ik met 5 laagjes op de bank. De maag is weer in orde, maar dit deel snap ik ook nog niet helemaal. De Thermo geeft 23 graden aan! Mijn zoon is behulpzaam. Je moet niet googelen op kou of koud hebben maar op Thermoceptie. Er gaat een wereld voor mij open. Ik ga me daar maar eens in verdiepen. Resteren nog de foto’s

Edit: Erben Wennemars loopt de Marathon. Supertijd maar oh hoe dom kan je zijn. Hilarische video.

Uitslag Amsterdam Marathon 2010
Startnummer 7550
Naam Edwin Castelein
Woonplaats Arnhem
5 km 27:06 (27:06)
10 km 53:41 (26:35)
15 km 1:20:00 (26:19)
20 km 1:46:48 (26:48)
21,1 km 01:52
25 km 2:13:39 (26:51)
30 km 2:40:44 (27:05)
35 km 3:08:36 (27:52)
40 km 3:36:35 (27:59)
Netto tijd 03:48
This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

4 Responses to Marathon van Amsterdam

 1. Jan says:

  Edwin, mooi verslag. Ik was de trappen alweer vergeten …
  ook mooi beeldverslag.
  en nu (ook jij!) even genieten. Gun je lijf rust voor Zuid-Afrika.

 2. Ronald says:

  Tja, jij ook al die misselijkheid…. dat loopt inderdaad niet fijn. Maar gelukkig viel het mee en heb je mooi gelopen!

 3. Wim says:

  Heel goed gedaan Edwin, en dat net na de zeeland marathon. je bent een kanjer.

  Wim

 4. 2 M’s in 2 weken, knap gedaan! Jammer dat je last kreeg van je maag. Desondanks inderdaad mooi vlak uitgelopen. Leuke foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *