Dag 17 Pokhara naar Saunaha, Chitwan

Wederom een reisdag. We stappen om 8 uur in de bus en reizen naar Saunaha een piepklein dorpje in de buurt van Chitwan NP. Over de reis valt niet veel te vertellen. De wegen zijn erg slecht en vies maar in de airco bus zet ik mijn hoofdtelefoon op en lees verder in mijn boek. Je blijft naar buiten kijken en ziet het Nepalese leven voorbijtrekken. Eindeloze kleine winkeltjes, vrachtwagens en motoren.

Staan er olifanten voor het hotel

Om 13 uur komen we aan in ons hotel en worden weer verwelkomt met een drankje en en bloemetje. Klein gebaar maar je voelt je wel welkom. Zoals gewoonlijk heeft Willem onze kamers weer geregeld, maar ik ga eerst lunchen. We lunchen met uitzicht op olifanten. Dat is wel bijzonder.

We eten iets van een vegetarische Pakana. In stukjes gesneden groente die zijn gedoopt in kikkererwten meel/deeg en dan gefrituurd. Heerlijk. Is wel een land voor Sofie dit. Er zijn hier veel vegetarische verassingen in de keuken.

Na de lunch zoek ik mijn spullen en mijn kamer, om meteen weer op stap te gaan voor een kanotocht in het NP. Het idee is leuk maar ik voel me echt wel een beetje ‘gepakt’ Het kanotochtje is erg kort. We zien wat alligator, IJsvogel, Ibis en wat aapjes. Dat was het wel. Na 20 minuutjes stappen we weer uit om een brug over te steken en teruggebracht te worden naar het Hotel. De terugweg in de jeep was leuker. Regelmatig staan er olifanten op de weg. En ook een onder een carport bij een huis?

We eten wat in het dorpje. Een Moctail en fried momo’s voor mij voor nog geen 750 roepies. (6 euro). Goedkoopste maaltijd tot nog toe. Morgen een lange jeepsafari

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.