Dag 16 Pokhare rustdag

Gisteravond hebben we met de groep op kosten van Sawadwee gegeten. Mijn eetlust is weer helemaal terug. Ik eet Chicken Satay en Chips chilly. Een Pokhareli sling als aperatief en natuurlijk Gurkha bier. Man wat is dat lekker. Lekker spicy, super malse kip. En dan die friet. Om je vingers erbij af te likken. de chocolade mouse schuiven we ook nog makkelijk naar binnen.

Even doorzakken met Jos

Omdat Jos jarig is besluit een klein clubje om nog even na te blijven bij het zwembad. Jos trakteert en dan blijkt er ook nog een taartje op zijn kamer te staan. Die eten we natuurlijk ook nog even op. Het is erg gezellig, Er zijn een paar groepsleden waar ik het goed mee kan vinden. Een aantal van hen zij erbij.

Ik spreek met Kay af om een beetje te gaan shoppen. Net als ik heeft zij behoefte om even niet met de groep dingen te ondernemen. We scoren wat T-shirts, lopen langs het FEWA meer en lunchen samen ook een klein hapje. Kay heeft wat Indische roots en een familielid van haar heeft een van de betere Indische restaurants in Haarlem. India Palace op de gedempte oude gracht. Moeten we een keer proberen dus.

Klassiek plaatje van het meer met haar kleurijke bootjes

Ik regel de was bij een lokaal winkeltje en voor 300 roepie zijn de belangrijkste kledingstukken weer lekker schoon. Het hotel berekent 100 roepie per kledingstuk dus dit is een stuk beter.

Na de lunch fris ik me even op in het hotel en daarna verwen ik mij met een ‘Trekkers Touch’ massage. Een massage van anderhalf uur waarbij alle, let wel alle spieren worden aangepakt. Regelmatig word ik in een soort houdgreep genomen en wordt er aan me gesjord. Ik ben een beetje bang voor mijn rug, maar gelukkig gaat dat goed. Een beetje akward als mijn billen gemasseerd worden. Maar ja die spieren hebben ook hard gewerkt. Zelfs mijn gezicht neemt ze onderhanden. Er worden allerlei oliën in mijn baard en haar gesmeerd. Hete lappen, kruidenolies. Heerlijk. Zelfs mijn oogleden worden gemasseerd. Huh? Gewoon pijn doet het als ze een knoop onder mijn schouderblad vind. Die gaat ze met grote kracht te lijf. Dat doet goed zeer maar het resultaat is wel fijn.

Morgen een lange rit naar Chitwan. Maar eerst nog even een lekker nachtje in dit luxe hotel.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.