Dag 15 van Pothana naar Pokhara

De laatste dag van de trekking. Een kort stukje van drie uur. Maar voor het zover is gaan we eerst nog even genieten van de zonopkomst. Man,man wat is dat weer spectaculair. Het lijkt wel of het mooist op het laatst is bewaard.

Zonopkomst in Pothana

Maar voor het zover is, eerst ontbijten. Ik heb zowaar honger. Ik heb ei met toast, en eet de toast van iemand anders ook nog op. Jos is jarig en de keuken heeft een taart gemaakt.

Kok en taartenbakker

Voordat we op pad gaan eerst nog even een groepsfoto voor het Annapurna massief.

De groep met gidsen

Geheel onverwacht lopen we langs de Annapurna range naar beneden. We blijven plaatjes schieten.

Annapurna gebergte

Ditris onze hoofdgids legt ons nogmaals de bergen uit. Het lukt maar slecht om de namen te onthouden. Gelukkig hebben we de app.

Machhrepuchhre, ook wel fishtail genoemd heeft van deze kant een ander gezicht. Ditris legt uit dat het de kop van de tijger is. Ik zie het wel.

Veel te snel naar mijn zin zijn we in Phede, eindpunt van de trek. Een bus langs de luidruchtige, snelweg wacht ons op. We verwelkomen Willem, onze reisbegeleider, weer die ons komt ophalen nadat hij Karin naar het ziekenhuis heeft gebracht.

We rijden naar Pokhara maar stoppen onderweg nog even bij een Tibetaans vluchtelingenkamp/tempel. Het kan ons niet bekoren. We zijn vies en moe en willen naar het schone hotel.

Helaas zijn we nog te vroeg om in te checken dus gaan we eerst naar een Reataurant. Ik eet een heerlijke pepersteak met Lassi (vruchtenmilkshake) en bier voor 1700 roepies. Dat is ongeveer 14 euro. We nemen afscheid van onze gidsen en porters. We betalen 65 euro per persoon voor 8 dragers en 3 gidsen die ons 12 dagen enorm hebben geholpen. Zij krijgen ongeveer 1500 roepies per dag betaald = 1,20 euro. Geld is dus meer dan welkom. En dan zijn er nog medereizigers die klagen over het bedrag.

Jongen met het groene shirt is die van de anekdote . De meest rechtse man is 55.

De rest van de dag gebruik om bij te komen op mijn hotelkamer. Ik sorteer de was want al mijn kleren zijn meer dan vies. Ik douche twee keer en neem even de tijd voor dit blogje. Heerlijk

Ik ben een beetje in mineur omdat het afgelopen is. De trekking was echt de moeite waard, behalve de overnachtingen. Naar verluid is de Everest trail nog viezer. Ook het eten valt me slecht maar nu ik beneden ben komt de trek terug. Ik heb genoten van de wandeling en heb het goed doorstaan.De Himalaya is anders dan ik had verwacht. Ook heel verwarrend. De boomgrens op 3200 meter, regenseizoen maar ook vier jaargetijden. De bergen zijn enorm, hoogteziekte is een serieus ding. Ik ben blij met deze ervaring.Ik heb genoten van het landschap, de mensen, het weer. (Ik word poepbruin). Ik heb enorm veel foto gemaakt. Te mooi.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 15 van Pothana naar Pokhara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.