Dag 13 Bamboo naar Jinhu

Een korte trek is het bericht vandaag. Weinig hoogteverschil en heerlijk weer. Ik verwacht er niet teveel van. We kennen de route al van de heenweg. Hoe kan je je vergissen.

Pauze in Chomrong

Ook wat minder bericht. Karen is met hoogte ziekte verschijnselen geëvacueerd. Met de helikopter naar het Pokhara hospitaal. Onze reisleider is met haar mee dus wij moeten ons redden met de Nepalese gidsen. Maar dat lukt nu prima.

Onderweg.

De route is echt prachtig. Ik maak heel veel foto’s. Helaas niet met de telefoon. Naarmate we dichter bij de finish komen, komt de kleur weer terug. Bloemen, versiering, maar ook mensjes die met dagelijks leven bezig zijn. Prachtig.

Stukje bamboobos.

Uitdaging van de dag is de trap naar Chomrong. Sodemieter, wat een teringeind omhoog. Maar boven wacht ons het koffiekraampje. Ik heb mezelf Cafe Mocha beloofd. Die smaakt echt fantastisch.

Stukje nog naar Jinhu.

Erwin vindt het nodig om een hoorn van een Waterbuffel te kopen. Het ding weegt 5kg. Hij maakt indruk op de Nepalezen. Die vinden het wel mooi zo’n gekke tourist.

De route naar ABC

In Jinhu is er een optie om naar de hot water springs te lopen. Ik vind het wel best. Ik geniet met een bier op het terras van het hotel. Ik koop ook een zak chips. Wat een luxe. Vanavond heb ik weer een kamer voor mezelf. Heerlijk. Ik vind het fijn met mijn reismaatjes maar s-avonds je lekker terug kunnen trekken is pure luxe.

Morgen weer een lange trek.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.