Dag 7 Gorepani naarTadapani

Zoals gezegd slaan we de sunset op Poon Hill over. Op de route ligt nog een heuvel die minstens zo mooi is. Maar dat betekent dat we om 6 uur in de ochtend al op een heuvel staan op een uur lopen van Gorepani. Dus half 5 op en 5 uur vertrek.

Verzamelen voor het hotel

Het lastige van een heuvel is dat je moet klimmen. En dat op een nuchtere maag. Emmelot trekt het niet. Ze vertoont de eerste sporen van hoogteziekte. Ook Natascha heeft een inzinking. Zelf vind ik het niet heel pittig.

zonsopkomst Dhauliglierie

Als de zon opkomt krijgen we het spektakel waarvoor we in Nepal zijn. We kijken naar de Dauglirie met zijn 8000 meter en rechts ervan de Annapurna South. WOW wat een spektakel.ik heb een timelapse gemaakt die goed gelukt is. Ga proberen die te uploaden. WiFi is niet heel best maar ook niet heel slecht.

Ik blijf foto’s maken. Laptopje was wel handig geweest. Nu doe ik het met telefoonfotos en dat is behelpen.

Vandaag geniet ik echt met volle teugen. Was het bos gisteren nog saai nu is het erg mooi. We lopen door een vallei, langs een snelstromende riviertje. De ene na de andere waterval komt voorbij. Het is een rodondendronbos. Dat moet in April echt spectaculair zijn.

Ontbijten doen we ergens in een klein bergdorpje. De naam ben ik vergeten. Is ook bijna niet te doen al die namen. Pannekoek met gebakken ei en thee. Zonder Poon Hill zijn we dus om 8 uur halverwege de dagetappe. Een deel van de groep besluit tot een extra lusje. Ik blijf met een groepje lekker in de zon zitten. Vrees dat ik poep bruin thuis ga komen.

De route gaat flink naar beneden. Zijn we op 2860m gestart, We zakken vandaag naar 2540m. Maar het gaat pp een neer dus de hoogtemeters maken we vandaag wel.

Vandaag komen we meerdere waterbuffels tegen. Koeien zijn heilig maar deze mag je eten.

Beetje omheen klimmen

We komen om een uur of elf bij een piepklein dorpje. Theetijd! De gingerthee is populair en de gember wordt ter plekke uit de grond gegraven. We blijven daar zeker een uur in het zonnetje zitten. Ik smeer me nog een keer in Maar ik d enk dat ik toch een beetje

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 7 Gorepani naarTadapani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.