Bronst

 
Afgelopen zondag leid ik een groepje hardlopers van een Nijmeegse hardloopgroep rond op het NP de Hoge Veluwe. Het natte weer schrikt de groep blijkbaar wat af want de opkomst is lager dan verwacht. De groep die wel komt heeft het duidelijk naar de zin en zijn aangenaam verrast door de route. De route gaat voor een groot deel langs een aantal uitzichtspunten die erg mooi zijn. Dat had een paar hoogtepuntjes moeten opleveren als de heide paars was geweest. Helaas, de hete zomer heeft de heide behoorlijk aangetast. Verder gaat de route langs een flink aantal ‘ wildspots’. Zelf zie ik helemaal niks maar een groepje dat iets vooruitloopt heeft geluk en kruist een paar edelherten. 

De volgende dag ben ik er weer. Spectaculaire luchten, zelfs een regenboog. Die zie ik niet zo vaak op de Veluwe. Ook struikel ik over de herten. De bronst is begonnen. 

 

Twee dagen ben ik er weer, nu met Monique. (Bijna) niks gezien en al helemaal niks gehoord. Hoe is het mogelijk.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.