Trailsafari

Het concept werkt. De trainingen door de week vallen mij zwaar, maar de weekend trainingen kijk ik naar uit. Afgelopen dinsdag een pittige piramide met een kleine groep. Het is een beetje nattig en grauw. Donderdag een heuveltraining die wat beter bezocht wordt. De donderdagtraining loop ik achteraan maar naarmate de training vordert lukt het mij steeds beter bij te blijven. De laatste trainingsheuvel betreft de Moslaan. Voor Ciko-ers een bekende. Ik besluit spontaan bij Cordien aan te haken. Het lukt mij zowaar om bij te blijven en nog een stukje te versnellen. Als Cordien daarna ook een versnelling inzet heb ik nog genoeg over voor een tandje bij. Het is voor mij een klein geluksmomentje. De benen hebben weer iets van kracht. Achteraf hoor ik dat Cordien juist probeert mij bij te houden. Ik stel haar op de hoogte van mijn geluksmomentje en zij vat het sportief op.

Drie Reeën op de Posbank

In het weekend loop ik met een andere mindset. Ik ga achter het wild aan en zie wel hoever ik kom. Al vrij snel loop ik tegen een groep zwijnen aan waar ik wat tijd aan besteed. Helaas zijn de omstandigheden erg lastig voor foto’s. Toch geniet ik van de ontmoeting. Het volwassen zwijn is behoorlijk groot. Het mannetje kan een 1,65 meter halen en 150 kilo. De zwijnen op de foto redden dat niet

Groep zwijnen in het Beekhuizense bos.

Ik tref het groepje vaker.  Het gaat om een groep van een stuk of 20-25 varkens. Zoals je kan zien een paar volwassen beesten en vooral heel wat jonge, 1 jarige beesten. De beesten zijn momenteel wat schuw  en hebben je snel in de gaten. 

Op de Posbank heb ik een ‘close encounter’ met drie reeën. Althans, de afstand is best behoorlijk. Het lukt mij zowaar wat aardige plaatjes te maken. Reeën zie ik niet zo heel vaak. Het zijn beesten die een flink teritorium nodig hebben. Zo’n 5-30 hectare. De dieren zitten dan ook niet vaak op een vaste plek zodat je er letterlijk tegenaan moet lopen.

Op de Tunnekesweg spot ik twee edelherten met geweien. Massieve beesten maar van beiden is het gewei niet zo heel groot. De foto’s zijn van te ver en de kwaliteit onvoldoende. De onmoeting is er niet minder om.

Als ik na mijn omzwervingen thuiskom blijk ik toch zo’n 25km gelopen te hebben. Helemaal prima. Al met al loop ik deze week 4 trainingen met een geschatte afstand van 60km. Helemaal tevreden mee. Dat gaat komende week agendatechnisch niet lukken. Maar dat is prima. Geen concrete doelen voor de korte termijn en dat voelt best prima. Denk dat ik zo de lente en de zon wel ga redden.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *