Purple Hei

Werken en trainen voor wat ik waard ben. Daaruit bestaat mijn huidige agenda.  Ik kies mijn eigen trainingsprogramma en laat de CIKO trainingen voor wat het is. De keren dat ik mij laat verleiden voor een CIKO training, laat ik mij toch weer opjutten en heeft de training een hogere intensiteit dan gewenst. Dat wreekt zich in de volgende training. Even niet dus. 

Het blijft lastig in deze periode. Je gaat op vakantie en wil het ervan nemen. Tijdens de vakantie kan ik regelmatig een stukje lopen maar de hitte maakt het zwaar. Eenmaal thuis gaat de zweep erover en doe ik 7 trainingen in 10 dagen. Extra accent krijgen de heuveltrainingen. Inmiddels ben ik wel 50 keer die bult opgerend. Tikje teveel van het goede merk ik. Het herstel gaat niet meer zo snel als gewenst/vroeger. Maar de wedstrijd is al over tweeëneenhalve week. Tijd dus om wat gas terug te nemen en te gaan taperen. 

De voorbereidingen zijn verder in volle gang. Ik heb een kaart gekocht van de route en deze bestudeerd. Mijn grootste zorg gaat naar dag 2 en 3.

Dag 1 is het kortst en heeft relatief weinig hoogtemeters. Ook zegt de routebeschrijving dat dit tot Alpine niveau 3 gaat. ‘ Anspruchsvolles Wandern’  Pittig met kettingen en het pad is niet altijd zichtbaar. Dag 2 is vergelijkbaar met dag 1 maar daar komt toch een stuk niveau 5 in vo0r ‘Anspruchsvolles Alpinwandern’ We gaan die dag over een gletscher heen, de Theodulgletcher. Geen pad, klettersteig, glad. Dag 3 leert de ervaring dat je het meest vermoeid bent in een etappe race. Dag 3 is de op één na langste dag met veel hoogtemeters en ook heel wat niveau 3 stukken. Dag 4 is naar verwachting het minst zwaar. Laatste stukje en de finish is in zicht. Wel het langst en het meeste hoogtemeters en het laatste stuk veel niveau 3. 

Ik hoop er erg op dat ik fit genoeg ben om ‘op mijn gemak’ de afstanden te volbrengen. Dat gedoe met die limieten ben ik wel zat. De tijdslimieten lijken ruim. Elke dag zijn er twee limieten. Na 6 uur en 12 uur bij de finish. Dag 1 is na 16km in de Europahutte. Volgens de kaart wandel je daar 6 uur 20 over. Lijkt te doen. Dag 2 is op 28km na 8 uur maar op de kaart wat lastig terug te vinden.  Dag 3 na 6 uur op 17,5 km ook weer 6 uur wandelen en dag 4 op Saas Fee na 23 km maar daar staat bijna 9 uur wandelen voor. Dat lijkt niet te kloppen of is strak. Wellicht is de route anders dan de ‘ officiele’. We zullen zien.

Nu nog de reis uitwerken en de tasindeling bedenken. Wat neem je mee voor 4 dagen wedstrijd als alles in één ‘ kleine’ tas moet. 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Purple Hei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *